Måndag måndag måndag

Fredag lördag söndag..snart är det måndag, måndagen som jag har längtat efter i så länge. <3 Tänk att den snart är här. Är rädd, nervös och samtidigt otroligt förväntansfull. :) Åh det ska bli så kul, vill ha alla bilder nu och kika på!  Vill få bekräftat vad det är för kön bebisen har. :) Så jag slipper ha den smygande ångesten över vad det är för en liten bebis i magen. :) Ska bli jätte spännande. Självklart kommer jag dela med mig av någon bild eller fler ;) Ska bara jobba dessa tre dagar sen så! Ska familjen Edlund ochjag svischa upp till stockholm. :) Å självklart mamma ska du få se allt jag får med mig därifrån. hihi






Lycka skapar olycka?

Kan man bli olycklig av att vara för lycklig under en längre tid?

Oavsätt hur lycklig man är under en tid, måste man ändå alltid tömma känslorna?


Hur lycklig man än må vara så finns det alltid en känsla inom en som säger något helt annat. Som frågasätter din egna lycka? Som får dig att i frågasätta livet du själv lever? Som dyker upp när den inte borde dyka upp, när du minst anar det, utan att det har hänt något.



Någon som känner igen sig?



Nu ska jag deppa klart för att få nya känslor imorgon.


Hoppas på en bättre dag imorgon

Fick nyss en fet smäll av sorg över mig. Total deppig från att ändå haft en bra dag. Vad hände? Vad gick fel? Känner mig helt plötsligt helt nere. Vill krypa ur min kropp och gömma mig någonstans där ingen kan hitta mig. Gråta mig ur min egna kropp. Var väldigt längesen jag kände såhär. Känns nästan förbjudet att skriva bara för jag är gravid. Får skuldkänslor till bebisen att jag känner såhär. Vilket gör mig mer ledsen, vill inte att den ska känna att jag är ledsen. Men kan inte hjälpa det. Vill bara vara ifred, helt ensam, tyst i ett rum med endast tankar som cirkulerar. Känner sån otrolig press på mig just nu. Vet vad jag har framför mig och samtidigt känns det ju så spännande, men kommer aldrig mer bli som det var innan. Tiden går ju alltid framåt och saker och ting förändras det vet jag. Men jag vet att jag är lycklig innerst inne. Jag hoppas det iallafall, jag känner mig ju lycklig varje dag? Men nu kan jag inte ens se någon glädje? Allt känns bara så fruktansvärt mörkt, här sitter jag och just nu känner jag mig jätte olycklig. Vill bara gråta gråta gråta... Känner mig otroligt ful, otroligt tjock, får skuldkänslor av att äta. Börja fundera på att börja med någon diet, men stanna ganska fort i tanken. Men jag ser min kropp förstöras och jag kan inte göra något åt det. Jag har alltid vart nöjd med min kropp innan men inte nu längre. Jag är jätte tacksam över att få vara gravid, jag känner en enorm obeskrivlig kärlek till min bebis i magen. Men jag känner ett hat till mig själv, tycker nästan synd om mig själv att jag känner såhär, riktigt tragiskt. Just nu känner jag mig ensam, väldigt ensam.



Ellos paketet! :)

Är verkligen super nöjd med kläderna. :)




Denna är i strlk 56 och tänker använda den oavsätt om det är en flicka eller pojke :P haha




Denna är i strlk 62 :)




Denna vår jacka är i strlk 68 :)


Kommentar


Fick denna kommentar av min mamma:


Jag är så rörande stolt över dig,du kommer bli en fantastisk mamma:).Fint armband;)Älskar dig mest i hela världen,jag är så stolt över att jag är din mamma:*Puss kram mamma


Kan man bli annat än glad? :)



Posten

Fick precis ett sms om att ett paket har kommit från Ellos. :) Hoppas verkligen kläderna är lika fina i verkligheten som på bild.  :) Visar er ikväll vad som fanns i paketet, om jag hinner hämta ut det idag. Men om jag känner mig själv rätt så gör jag det ;)


Onsdag den 29 juni

29 juni... snart JULI.. Hihi Tiden går nästan föööör fort. Snart är ju sommaren över. ;) Haha Nej så fort får det inte gå. Ska njuta så mycket som möjligt av denna underbara graviditet, för snart är den över. :( Tänk att jag mår så oförskämt bra hela tiden? Hela den här graviditeten har vart så himla smidig. Sa till mamma igår, att nu gör det inget om man skulle få några graviditetes krämpor eftersom det är sån liten tid kvar. haha :)

Idag ska vi åka till strängnäs, om vi nu får tillbaka bilen. Har gjort i ordning en skål med jordgubbar, sen ska jag ner och köpa färskt bröd på janelings å ska då passa på att köpa lite gott fika bröd med mig. :) Vi ska sätta oss längs vattnet och doppa fötterna. :) Myyyys!! Hoppas detta blir av :) óch att dom ringer från mercedes!!!!

Från och till har bebisen sparkat under natten. Hon är en riktigt kvälls och natt sparkare. Men så fort jag vaknar och börjar gå runt med magen, räcker med en liten liten sträcka så somnar hon så fort. Haha Kommer bli en riktig liten nattbebis i höst. Men vad gör det? <3 Känns så himla lyxigt att vi båda är hemma med bebisen. :) Så kan vi hjälpasåt massor. Robin kommer bli en så bra pappa det vet jag :)

På tal om hösten, så börjar jag redan bli lite nervös inför förlossningen. Är rädd att jag inte kommer kunna hantera smärtan, eller att hela jag spricker upp? eller att det bara händer något som går fel med bebisen. :( Fast samtidigt känner jag mig motivera om tusan, jäklar vad jag ska försöka hålla fokus och inte balla ur som jag är rädd för.


Vilket långt och hattigt inlägg. :)



Min älskade lilla bebis. <3

Hihi sitter just nu och sjunger på olika fina sånger å gungar magen samtidigt. haha så himla mysigt. Tryckte med två fingrar brevid naveln och så kände man hur man nuddar henne, så försvinner hon, sen studsar hon tillbaka hårt. haha så håller vi på, Robin fick också känna. :) Medans jag skriver de här, ser jag magen hoppa. :) Åh jag älskar när hon är framme och i farten. Inte ligger undan gömd eller nedsjuken i bäckenet. hihi Tror hon gillar när jag sjunger för henne.




BabyBjörn bärsele Miracle

http://www.babybjorn.se/produkter/barselar/barsele-miracle/miracle/


Vad tror ni om denna? någon som har någon erfarenhet? Känns nästan som ett måste att beställa. :) Verkar otroligt smidigt att ha när något i hemmet behöver göras, men bebisen vill vara nära eller inte vill sova :)




Stolt mamma!



Så himla stolt över min mage :) Ska till stockholm på måndag för att göra 3d och 4d ultraljud. Längtar så himla mycket! Är lite nervös över könet? haha ska jag behöva byta ut tre påsar kläder? Oavsätt kommer jag vara VÄRLDENS LYCKLIGASTE! Tänk att vi ska få se bebisen för första gången? Åh undra hur hon ser ut. :) Vet redan nu att hon kommer vara världens vackraste lilla varelse i mina ögon.


Skötbädden är på plats



Vissst blev det bra? :) Har även suttit upp massa stora baby Nalle puh bilder på garderoberna, som bebisen kan kika på :)


Ett leende till min älskade



Ett stort leende till dig min älskade, bara för att du gillar det! :)


Bebisen <3


Vilken värme vi har fått! Jag klagar inte, den är verkligen underbar.. Var och lämna in bilen idag, för att byta bakdäcken. Vilket resultera i en dag utan bil. Men det gick ändå, strängnäs planerna får vi ta imorgon :) Åkte med Herrn till sundbyholm och åt glass, medans grabbarna gick och snacka games så gick ja och fundera på hur mitt liv kommer se ut om ett halvår. Det kommer bli häftigt att få vara mamma. :) Påtal om mamma, så gick jag över till henne på kvällen. Vi låg och prata lite i sängen, om allt och inget. Min mamma är så söt, fick ett jätte fint flätat armband. <3 Har på mig den just nu. Tack mamma igen :) du är bäst!!! Vi låg och kände på magen å gissa om vi fick starka sparkar? blev så rädd att jag skrek till. Kände hälen/foten på min bebis. Så himla skum känsla, hon sparka så starkt så de kändes som att jag nästan tog på foten fast de bara var nån cm hud i mellan. Haha mamma fick också känna. :) Senare gick jag till filmhuset och hyrde lite filmer å vandra sedan hem till min kära man. Vi gick ut på kvällspromenad å mata anderna. Blev ledsen när jag inte viste vilka som har fått bröd och vilka som kanske inte han smaka? :( Så Robin fick göra massa små bitar som jag fick slänga ut samtidigt. Haha så alla fick en varsin. :) Gravhormoner? Näää :) hahaha








Gravid vecka 26

Gravid vecka 26

 När läkaren mätte bebisen idag sa han att jag var i vecka 24+6 imorgon går jag in i vecka 26 :) snacka om att våran bebis är punktlig. Kolla på min graviditetskalender :)

Du är i vecka 25.
Du har gått 24 fulla veckor och 6 fulla dagar (v24+6).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Lör 8 okt 2011
Du har 105 dagar kvar till beräknad förlossning

Bebisen

Den här veckan blir din bebis drygt 23 cm från huvud till stjärt och väger omkring 900 gram.

Efter att i en månad har haft ögonen slutna så börjar bebisen att öppna dem under denna vecka. Ögonen är nästan helt färdigutvecklade.

Bebisen kommer att fortsätta att bilda underhudsfett, även om det vid den här tiden fortfarande är ganske liten och tunn. Vid förlossningen kommer den att ha samlat på sig tillräckligt för att klara den tuffa världen utanför livmodern och för att få det typiska rultiga bebisutseendet.

Blodkärl bildas i lungorna för att förbereda dem på ett liv utanför livmodern. Blodcirkulationen är fullt fungerande och navelsträng, moderkaka fortsätter att växa för att kunna försörja det allt större fostret. Moderkakan är nu nästan lika stor som bebisen.
Barnet lyssnar på ljuden i mammans kropp, magen som kurrar, nysningar och annat som händer. Det lyssnar även på mammans och omgivningens röster.

Även om det fortfarande är alltför tidigt för din bebis att födas så skulle den nu har c:a 70% chans att överleva om den föds på ett sjukhus med rätt resurser.


Mamman
Övre delen av din livmoder är nu c:a 6 cm ovanför din navel, och du kommer fortsätta att växa ungefär 1 cm per vecka. Om du har ätit balanserat och närigsriktig kost har du förmodligen gått upp omkring 7-10 kg fram till nu.

Eftersom bebisen ligger högre upp i buken nu så kan det hända att du ibland upplever att det gör ont under revbenen.
Det är vanligt att man får häftig kramp i till exempel vaderna när man är gravid, ofta när man sover. Undvik att sträcka på tårna. Om man trots allt känner en begynnande kramp kan man motverka det genom att vinkla foten uppåt eller trycka den mot fotändan av sänggaveln. Det är inte ovanligt att du får ryggproblem och måste vila mer. Be din partner om massage, avlasta genom att ligga på golvet med underbenen på en stol.


Besök på förlossningen. Minskade fosterrörelser.

Dom senaste dagarna har fosterrörelserna blivit BETYDLIGT mindre. Känner knappt något, från att tidigare har känt dygnet runt. Tänkte att bebisen säkert bara hade en lugn period. Men efter att dygnen och timmarna gick växte panik någon fruktansvärt. Kunde knappt tänka klart tillslut. Vakna flera gånger på nätterna och försökte känna något. Drack iskallt vatten, buffa på magen, låg på sidan med kudde, hade bena högt upp, ja you name it. Hände ingenting. Fick som mest en svag liten buff någon gång.Efter att ha jobbat hela dagen idag så bestämde jag mig för att ringa förlossningen och prata med någon som kunde lugna ner mig. Men hon jag prata med ville att jag skulle komma in efter en halvtimme. Med gråten i halsen lägger vi på och mitt hjärta rusa fram. Robin trode jag skämta när vi skulle åka upp. Vi åker upp och går till förlossningen. Ringer på dörrklockan och en tjej möter upp oss. Vi får komma in på ett undersökningsrum, där jag får först ta ett urin prov, för att sedan invänta barnmorskan. Efter bara några min kommer det in världens sötaste barnmorska. Hon pratade lite med oss och förklarade att hon skulle lyssna på hjärtljudet. Hon tog fram maskinen som man använder och börja sedan leta. Hon prövade på flera ställen utan resultat, dock sa hon hela tiden att detta kan ta tid.  Tillslut fick vi höra ett tåg som kom farandes. (hjärtljuden) Hon bytte sedan ut appraten mot en platta som hon la på magen med ett band runt. Så fick vi ligga med den i en halvtimme för att få en kurva på hjärtljuden. Pendla mella 130-180 beroende på hur mycket bebisen rörde sig. Barnmorskan sa att ibland kan bebiserna tycka detta är väldigt störande, vilket våran tös gjorde. För det var sjukt vilken liv det blev där inne. Haha det smattra i högtalarna när hon försökte flytta sig. Tror hon måste ha snurrat runt där inne, för då börja jag känna vissa rörelser. Efter en stund ringde vi på klocka för färgen i kurva sluta fungera. Men tydligen får dom ut samma papper i ett annat rum. :) Precis då kommer även en läkare in och gör ett ultraljud för att se att allt är okej. Han går igenom hela bebisen med oss och allt såg bra ut. Det visade sig att bebisen har sjunkit ner i bäckenet och har ryggen utåt på höger sida. Haha vadå ligga snett? Det kan vara därför jag inte har känt någora buffar och när det väl ha kommit någon liten är dom svaga. Men efter denna timme så fick dom igång bebisen, så det blev nästan läskigt. Hon måste ha vart väldigt arg inne i magen. Haha <3 Hon låg med handen ihop knuten och tummen peka rakt upp. Som hon gjorde tummen upp i magen. Åh jag är så jäkla lättad så det finns inte ord för det. Tänk att det går bra för lilla mig?? Tänk att bebisen lever och växer i magen. Precis som Nathalie skrev, hellre ringa 100gr för mycket än 1 gång för lite. Nu ska jag lägga mig ner i soffan och små sova lite med handen på magen. <3





Sparkar buffar och vändningar i magen

Det är en sån häftig känsla att vara gravid. På bara den senaste veckan har sparkarna i magen blivit annourlunda. Dom är mycket starkare och kommer hela tiden. När sover bebisen egentligen? Haha :) Har fått jättelätt att känna var bebisen ligger i magen. Ena sidan av magen kan vara supermjuk medans andra sidan är lite hårdare och man känner verkligen bebisen. Sparkarna kommer från alla håll där inne nu, Både uppe vid rebenen och nere under naveln. Jätte mysigt :)






Tisdag den 21 Juni

Vad tiden går fort, snart är vi inne i juli. Sick. Juli augusti och september, sen kommer våran lilla bebis ut. Snart tre månader kvar, det är ju ingenting!  Jag vill ha hem vagnen och skötväskan nu, så jag har något att leka med. ;)
Var hos sjukgymnasten innan idag och knäckte ryggen. Så otroligt skönt. Följde med mamma dit, så det gick jätte smidigt :) Hihi både, sjukgymnasten och damen i receptionen sprang fram och kände å klämde på magen. haha kändes lite skumt. :) Dom tyckte jag verkligen strålade av lycka och det stämmer verkligen. Var och varannan dag pirrar det i magen av lycka, när jag tänker på bebisen. :)

Söndag den 19 Juni

Godmorgon världen! :)

Idag är sista lediga dagen innan sommarjobbet. Känns jättebra, för just nu saknar jag det :)
Robin dansa in här hemma inatt super full efter en utekväll. Han var redan förkyld innan, så ni kan ju gissa hur han mår idag? sitter med bärbara i sängen och han flyger runt här brevid mig. hihi. Man får ligga som man bääääädddaaaar ;) Nej va elak jag låter, har faktiskt proppat i han både bakisdricka resorb , alvedon och ipren. Hur mycket jag tycker att det är självförvållat kan jag inte låta han vara. Mitt hjärta blir ledsen av att han mår dåligt, men de behöver inte han veta nu! ;)

Ska springa till jobbet idag sen kanske det blir en vända på stan :) Får se hur det blir. Ska nog ta cykeln iallafall så jag kan svicha ner för backen på vägen hem :D Fast de är ju skönt att gå. hmmm


Vi hörs senare!

Gravid vecka 25

Du är i vecka 25.
Du har gått 24 fulla veckor och 0 fulla dagar (v24+0).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Lör 8 okt 2011
Du har 111 dagar kvar till beräknad förlossning.




I magen:

Barnet: De flesta av barnets organ är färdigutvecklade vid denna tidpunkt och barnet kan nu överleva om det skulle födas. För tidigt födda barn har emellertid svårt att hålla värmen och lungorna är långt ifrån färdigutvecklade. Könsorganen för både pojkar och flickor är färdigutvecklade och barnet kan knyta sina händer och få tag på sina fötter.

Fostret har perioder av vakenhet och sömn. Fostrets rörelser kan kännas tydligare när du sitter upp i en avslappnad position. Hörseln har förfinats och fostret kan nu höra sin mammas röst. Kroppens ben fortsätter att förhårdna.


800 gram     /Vikt

28 cm /Längden mäts från huvud till stjärt (CRL).


Mamma:

Graviditeten kan för många ställa till med matsmältningsbesvär. Livmodern trycker på tarmarna och hormonet progesteron gör att maten passerar magen långsammare för att öka upptagningen av näring. Resultatet blir dålig matsmältning och halsbränna.

Det kan också hända att du måste besöka toaletten oftare och att du får kramp i benen. En del kvinnor drabbas av
åderbråck och hemorrojder under graviditeten.

Din livmoder har vuxit ordenligt senaste veckan och är nu ungefär stor som en fotboll. Översta delen av livmodern befinner sig nu ungefär mitt emellan naveln och bröstbenets nedersta del.

Partner:

Du kanske kan höra fostrets hjärtljud genom att lägga örat mot magen. Det känns igen på att det slår mycket snabbare än mammans hjärta. Det kan ta lite tid att hitta rätt plats och rätt vinkel men med lite tålamod kan det vara möjligt. Att lyssna genom en tom toarulle eller ett upp-och-ned-vänt vinglas kan hjälpa.






Jag älskar dig bebis!

Åh vad jag längtar efter min bebis. Börjar gråta för jag vill ha det lilla livet nu och bara pussa och pussa på den fina lilla varelse som bor där inne. Jag vill se henne (skriver henne för de lutar ändå mot det) ligga och sova i sin lilla säng. Jag vill se henne öppna sina fina oskyldia ögon, så hon får se världen, livet. Så himla häftig känsla att vara gravid, att ha ett liv i magen som är skapat av mig och den jag älskar mest på denna jord. Finns det något finare?



Tänk att detta fina liv, ska en dag komma ut från den trygga magen. Den ska växa upp och bli en egen individ precis som du och jag. Tänk att det där är mitt barn? Känns så himla konstigt, att jag ska bli mamma? Men jag ska göra mitt bästa :) Längtar så till den 4 Juli. <3


FormFix kudde

Har fått hem kudden vi beställde i veckan :) 

FormFix är en hästskoformad, böjbar kudde som följer din kropps konturer. Den har en otrolig flexibilitet som gör att den kan formas på önskat sätt.

FormFix är fylld med riktigt små luftfyllda kulor, lika små som sandkorn, gjorda av EPS*. Kulorna är mycket mindre än de i vanliga amningskuddar som säljs i handeln. När du rör vi kudden känns inte kulorna utan det känns som att kudden är fylld med en mjuk, flexibel massa. Den unika fyllningen möjliggör FormFix totala flexibilitet. Den speciella fyllningen gör också att FormFix har en behaglig temperatur och är skön att röra vid.

Under graviditeten bär ryggen en tung börda. Att sitta och ligga avslappnat kan vara svårt, speciellt de sista månaderna av graviditeten. Med FormFix får rygg och mage det extra stöd som behövs när du sitter eller ligger. FormFix ersätter alla kuddar som tidigare användes för att ligga bekvämare. När bebisen väl har kommit ger FormFix stöd under amning eller flaskmatning. FormFix är också lösningen när du vill lägga ner ditt barn tryggt på golvet. Dessutom fungerar FormFix perfekt som stöd när ditt barn ska lära sig sitta själv. Senare uppskattas FormFix av barnet att leka med, gosa eller vila en stund i.


Ett tips till alla gravida :)




Denna ska jag gosa med i soffan :)


Babor


Parfymen wood luktar så gott, Ysl Ljusreflekterande concealer som ljusar upp mörka partier och som ger en lätt highlightande effekt, skitbra! Ni vet produkterna ja la upp från Babor, nu har jag iaf köpt till ansiktskrämen så nu är serien komplett :) Så himla bra produket dock väldigt dyra, ansiktskrämen kostar runt 700-800 men har man problem hy så rekomenderar jag den skarpt. :) Dock gå på en hud analys innan så du får den som är skräddarsydd för din hy :)

Köpte även två ansiktsmasker från spakällan. Ena är som ett vattenfall för hyn och den andra är djuprengörande. :) Ska testa djuprengörande masken  ikväll :) Mys pys!!


Mammakläder

Var igår och shoppa på tuna park med Linda :) Dom har ju mamma avdelning på hm där ute. :) Å det fanns ett och annat som fick följa med hem :) Super nöjd!



Åh det är så himla mysigt att ha en bebis i magen. Hur deppig man än är, så fylls jag av lycka och lugn varje gång jag får buffar i magen. :)


Skötbordet

Skötbordet är även färdigt. :) Så nu kan jag ställa iordning lite babygrejer i hyllorna <3


Barnenshus lilla tummen!

Åh, Robin satte ihop sängen idag för bebisen och jag bädda såklart efteråt med lilla tummen. Hihi Handla detta idag då det var så himla sött :)




Resultatet:

 

Tänk att våran lilla bebis ska sova där i? Haha Fast ju nu känns de som att jag aaaldrig kommer låta någon hålla henne eller lägga i från mig henne. Bara ha henne nära nära haha :) Snacka om tortyr att redan ha gjort i ordning sängen. Haha


Shopping :)

Hihi sitter här proppmätt och kollar på tv. :) Robin är i väg och handlar chocklad muffins till mig. Världens bästa kille! Dock gillar jag inte att han kör sina svängar som en galning :( Är både rädd om honom och andra, får hoppas att han lugnar ner sig när bebisen kommer :)Har vart riktigt duktig idag, lämnat in papper på lönekontoret och chefen, så hoppas att få tillbaka dom till på fredag :) Världens bästa Tina hjälpte mig även att skriva om vårt arbete till ansökan om graviditetspenning, så hoppas hoppas de går igenom :) Sen blir det att skicka iväg hela högen nästa vecka. SÅ SKÖÖÖÖÖNT!!! :)

Handla lite grejer på stan idag när jag ändå var nere. hihi






Två Björnborg väskor :)





Ett armband oc tre par silver örhängen :)



Strumpor, nalle och byssor till bebben :)


Måndag den 13 Juni




Har haft en super dag. Blev väckt klockan tolv av min älskling som studsa in från soffan. Haha Gjorde i ordning oss och åkte sedan till barnenshus och hämta skötbordet. :) Sen en sväng till jobbet å skrev lite tider, medans Robin hämta ut mitt smink från posten. Brumma sedan iväg till babyproffsen där vi beställde vagnen. Robin sprang över till Tunabilvård och beställde rekondition och biltvätt till nästa vecka. :) Vi funderar på att köra repris från förra året på midsommar. Bo på grand hotell, leka i spa:t och äta god middag med fina drinkar :) Får se om vi får hundvakt till tillisen bara :) Åkte till strängnäs efter alla ärenden och satte oss på en ute servering vid hamnen. Satt och skratta om allt å inget! Efter den goda maten så gick vi å köpte glass. Jag äääälskar glass. <3 Blev blåbärsglass, nougatglass och melonglass :)



  

  



Mmmmmm


Emmaljunga citycross silvercheck

Vagnen är beställd och jag är så himla nöjd!


Gravid vecka 24

Gravid vecka 24

Du har 117 dagar kvar till beräknad förlossning

Bebisen

Den här veckan är din bebis c:a 21,5 cm lång från huvud till stjärt och väger omkring 750 gram.

Ansiktet är i stort sett färdigbildat. Ögonen sitter på sin plats även om ögonlocken fortfarande är slutna. Öronen har också de funnit sin slutliga placering och sitter nu där de kommer att sitta vid förlossninen.

Håret på huvudet fortsätter att växa och ögonfransar bildas. De flesta dragen ser nu ut som de kommer att göra när din bebis föds. Eftersom den blir allt rundare så finns det allt mindre plats i livmodern att göra kullerbyttor och piruetter. 

Bebisen övar sin andning genom att andas in upp till en liter fostervatten per dag i de mognande lungorna.

 

Du

Din livmoder kan du enkelt känna 4-5 cm ovanför din navel. Eftersom din växande livmoder trycker allt mer på buken så kan du få bristningar i huden på magen. Din ökande vikt kan också fresta på din kropp vid det här laget, något som ger sig till känna genom ryggvärk, problem med blåsan, värkande fötter och utmattning medan du utför dina dagliga rutiner.

Ökande blodflöde i slemhinnor och ökande blodtryck kan också göra att du upplever rinnande näsa och oftare får näsblod.
Det kan vara dags att börja ta reda på vilka föräldrautbildningar som erbjuds i ditt område. Många sjukhus erbjuder profylaxkurser och det finns till exempel vattengympa som kan hjälpa din kropp att förbereda sig inför förlossningen.

Det kan hända att du upplever en stickande smärta i sidan då och då. Detta är sannolikt helt enkelt musklerna i livmodern som töjs ut, så det finns ingen anledning att få panik. Om smärtan är ihållande och svår bör du dock konsultera din läkare eller barnmorska.







Söndagnatt

Klockan är runt halvett och här sitter jag mer eller mindre halvdöd. Var och handla vi fem sen däcka jag vi sex i soffan. Haha viste att jag var trött men att vakna halv tio känns sådär? Ska strax gå och lägga mig. Har en veckas ledighet nu så känner ingen panik :) Vill sova med min älskling, men han har ju sin obligatoriska turneringssöndag.

 


Fick en ring

´Min mor är galen i smycken och då menar jag verkligen galen. Hihi Brukar få välja ut något smycke ibland som jag får :) Denna fina ring fick jag i lördags, fick även ett jätte fint halsband med en rosett som hängsmycke:







Ett av hennes skåp haha :) Tur att jag inte är lika besatt!



Finns så himla mycket fint å titta på :D




Jernberghska

Åh vad jag verkligen äälskar att äta middag på Jernberghska. Lätt eskilstunas bästa resturang. :) Miljön och stämningen är alltid så underbar. Var verkligen jätte mysigt att äta tillsammans i lördagskväll. Pratade om en del viktiga saker och det kändes så bra efteråt. :) Till förrätt blev det toastskagen, varmrätt blev oxfile och nått mer kött med färskpotatis. Mums. Hihi Efterrätten blev inte bara en utan tre?! haha :) Blev chokladkaka med tryffel å vitchoklad, rabarber med vitchokladmousse och citronfromage med bärsås. Efter denna middag var jag helt slut, så det blev film å massage. Så himla mysigt :) Han lyckades verkligen väga upp lördagen från fredagen. Killar och öl, behöver jag säga mer? :P

 






Spakällarn

Var på porrengörning idag, och gissa om det gjorde ont? *ryser* Vill man va fin får man lida på haha.. Ska dit igen om en månad för vanlig ansiktsbehandling. :) Köpte även produkterna som hon använda. Ska dock svänga in i veckan och köpa ansiktskräm då denna kommer in under nästa vecka. :)





Magen vecka 22+5

Min mage idag :)
Haha min kula har verkligen blivit stoooor :D jag som brukar vara rädd att folk bara tror jag har blivit rund och go. men nu ser jag ju själv att de faktiskt ser ut som en gravid mage :)


Check check check

Postkodslotteriet : Check
Miljonlotteriet: Check




100 frågor ger 100 svar

Hittade denna Lista från Ebba :)

Ny 100 lista

1. Hur gammal är du om fem år?
28 år 
2. Vem tillbringade du minst två timmar med i dag? 
Robin och Tille 
3. Hur lång är du?
168cm 
4. Vilken är den senaste filmen du sett?
Barnfilmen rio, så bra!! 
5. Vem ringde du senast? 
Bemanningen
6. Vem ringde dig senast? 
Någon okänd människa
7. Hur löd det senaste sms:et du fick?
"Hej Sara! Undrar om du kan tänka dig att fortsätta ditt vik från 15/8-19/8, hör av dig på bla blablabal"
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms?
Smsa
9. Är dina föräldrar gifta eller skilda?
Skilda och är inte tillsammans längre 
10. När såg du senast din mamma?
oj, ja när var det? för en vecka sen. Men vi pratar varje dag.
11. Vilken ögonfärg har du?
Ljusgrön/mörkgröna
12. När vaknade du i dag?
Kl 9 
13. Vilken är din favoritjulsång?
Oj, det måste nog vara "Tänd ett ljus och låt det brinna" 
14. Vilken är din favoritplats?
Det finns många,men sängen på morgonen när man precis har vaknat hihi
15. Vilken plats föredrar du minst?
I skogen på natten
16. Var tror du att du befinner dig om tio år?
Det vet jag inte, hoppas att ha ett bra jobb, bo i hus och ha två barn :)
17. Vad skrämde dig om natten som barn?
En kvinna som skulle döda mig när ingen såg haha
18. Vad fick dig verkligen att skratta senast? 
När Tille fjanta sig
19. Hur stor är din säng? 
Oj,de är jätte stor. Måste vara 240*240. Man kan sova åt vilket håll man vill. Hästens is the shit!
20. Har du stationär eller bärbar dator?
Både och.
21. Sover du med eller utan kläder på dig?
Trosor
22. Hur många kuddar har du i sängen? 
Fyra  
23. Hur många landskap har du bott i?
Ett 
24. Vilka städer har du bott i?
Eskilstuna
25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota?
Skor 
26. Är du social?
Ja det tycker jag
27. Vilken är din favoritglass? 
Åh va svårt, måste nog vara all gräddglass och isglass förutom choklad :) Dock allra mest melonglass!! Mmmm
28. Vilken är din favoritefterrätt?
Friterad camembär med varmahjortron och vaniljglass, eller något med med rabarber.. 
29. Tycker du om kinamat?
Inte så jätte mycket nu under gravditeten. 
30. Tycker du om kaffe? 
Ibland är det gott dock vääääldigt sääälllan, men det luktar namnam! 
31. Vad dricker du till frukost?
Mjölk eller nypressade apelsiner 
32. Sover du på någon särskild sida?
på mage, men vaknar upp mer och mer på sidan för mage.
33. Kan du spela poker? 
Ja det kan jag, har ju blivit lärd av den bästa haha nej men kan grunden.
34. Tycker du om att mysa/kela?
Ja mysa är ju underbart!
35. Är du en beroendemänniska?
Nej det är jag inte, kanske av mina nära relationer.
36. Känner du någon med samma födelsedag som din?
Ja det gör jag :) Erik! 
37. Vill du ha barn?
Ja, jag väntar mitt första nu, känns jätte spännande.
38. Kan du några andra språk än svenska?
Engelska. Några fraser/ord på Spanska och Finska kan jag också. 
39. Har du någonsin åkt ambulans?
Ja flera gånger, för mig själv och med andra. Jätte tråkigt
40. Föredrar du havet eller en bassäng?
Pool såklart :) 
41. Vad spenderar du helst pengar på?
Just nu är det väl tillbebisen och mig själv, såklart till mina nära å Tille :)
42. Äger du dyrbara smycken?
Ja det gör jag, flera stycken. :) Är inglasade i vårt swarowskiskåp! 
43. Vilket är ditt favoritprogram på tv?
Gossip girl och ett barn i minuten, dock nu går ja nog över till Förslossningskliningen
44. Kan du rulla med tungan?
Ja det kan jag!
45. Vem är den roligaste människan du känner?
Robi på fyllan är ganska svårslagen haha 
46. Sover du med gosedjur? 
Nej det gör jag inte 
47. Vad har du för ringsignal?
Låten Hello med Beyonce
48. Har du kvar klädesplagg från då du var liten?
Nej tyvärr inte 
49. Vad har du närmast dig just nu som är rött?
Det är sovrumsväggen som är röd.
50. Flirtar du mycket? 
Ja, nästan varje dag, gissa hur jag alltid får som jag vill? Liten och söt hihi
51. Kan du byta olja på bilen?
Nej 
52. Har du fått fortkörningsböter någon gång? 
Nej 
53. Vilken var den senaste boken du läste?
Det minns jag inte, måste nog vara ågon gravidbok
54. Läser du dagstidningen?
Ibland 
55. Prenumererar du på någon veckotidning?
Nej, eller vi får ju hem travtidningar varje vecka haha 
56. Dansar du i bilen? 
Nej inte ofta, därimot sjunger jag massor 
57. Vilken radiostation lyssnade du till senast?
p3 
58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper?
Grejer till löneservice
59. När var du i kyrkan senast? 
Måste ha vart på min farmors bregravning för ett årsedan 
60. Vem var din favoritlärare i högstadiet?
Hade ingen, kanske Jari eller han från matlagningskunskapen eller fotokursen 
61. Hur länge har du campat som längst i ett tält? 
Endast 2 dagar
62. Vem var det som senast gjorde något extra speciellt för dig?
Robins mamma Annica, som plantera en finblomma som jag fick till balkongen :) 
63. Vad lyssnar du på just nu?
Våran klimatanläggning och pokerbord som plingar 
64. Har du varit med i tidningen?
Ja det har jag, dgens fråga! haha
65. Vad är det konstigaste du ätit? 
Bränt hö, inälvor, grädde som blev fryst i minus 16523048567905 grader å löstes upp i munnen haha finns massor med knäppa grejer  
66. Vem såg dig naken senast?
Robin  
67. Vad är det för färg på din tandborste? 
Vit och grå  
68. Hur imponerar man på dig?
Intelligens och känslor
69. Vem ringer du när du är arg/ledsen?
Mamma eller Robin
70. Har du någon piercing? 
Flera i öronen
71. Din största vinst?
Bebisen i magen
72. Civilstånd? 
Så upptagen man bara kan bli :)  
73. Vilka hemsidor besöker du dagligen?
Facebook och fmiljeliv 
74. Är du fåfäng?
Ja ibland
75.  Ångrar du någonting du gjort?
Nej brukar inte ångra saker, ser de som lärdom 
76. Hur gammal är din pappa? 
hmm typ 58
77. Vilket är ditt drömjobb?
Att arbeta för att hjälpa människor 
78. Finns det något du verkligen skulle vilja göra men inte haft tillfälle, tid eller råd till?
Nej inte just nu, känner mig "mätt" på det mesta.
79. Vad har du haft för husdjur under ditt liv?
Häst, ponny, katter, hundar, marsvin, hamster, kanin, papegoja, underlat
80. Berätta tre saker som dina läsare antagligen inte vet om dig? 
Jag hatar barn, jag har en mamma som är funktionshindrad och jag är en känslomänniska.
81. Svär du ofta?
Nej men ibland, man blir som man umgås.. (ROBIN) HAHA precis när jag läste denna mening hör jag "Jävlar vilken dåre"
83. Kan du åka slalom?
Nej verkligen inte
82. Sverige när det är som bäst? 
Sommarkvällar med dom bästa
 84. Vad har du ätit i dag? 
Fyra pannkakor med hallsonsylt och jordgubbsylt samt nypressad apelsinjouice
85. Vad har du för utbildning?
Har en kandidiatexamen 
86. Vilken kroppsdel är du mest nöjd med? 
Mina bröst haha
87. Vilken kroppsdel är du minst nöjd med? 
Mina fötter  
88. Vilken är din bästa egenskap?
Att jag har lätt för att gå ihóp med andra människor och få andra glada 
89. Vilken är din sämsta egenskap?
Är för känslig ibland och utger mig för att vara väldigt iskall
90. Nämn två historiska personer som intresserar dig? 
Dom gamla filosoferna 
91. Saknar du något?
Nej, kanske mormor lite hihi 
92. Är det viktigt att fira födelsedagar?
Ja det beror lite på.  
93. Vad gör dig ledsen?
När någon annan är ledsen :(
 
94. Vad gör dig glad?
Att se någon annan bli lycklig, känna bebisen sparka, tänka på framtiden 
 95. Har du varit gift eller förlovad? 
Nej verkligen inte. 
96. Vad ska du göra i helgen?
Det är prat om att åka till casinot i stockholm jobba på söndag 
97. Vad är det knasigaste du gjort?
Helt ärligt är det nog att skaffa barn, då jag alltid ha sagt att jag aldrig vill ha barn haha
98. Vad har du för laster?
Kalla jouicer  
99. Vem är din förebild?
Mamma och Robin
100. Vad ska du göra när du svarat klart på alla frågor?
 Hmm kasta iskallt vatten i ansiktet, ge Robin en puss och sen hämta presentkort som ska ombokas till trerättersmiddag för 4 personer.

Gravid vecka 23

 

Vecka 23

Kroppen:
Man kan känna hur barnet rör och vänder på sig. Ännu finns det gott om plats i livmodern. Det går även att urskilja i vilket position barnet ligger. Ibland kan det göra tillfälligt ont i sidan som kan orsakas av att livmodermuskulaturen töjer sig mycket. Många upplever den här tiden som en positiv del av graviditeten. Barnet är inte alltför tungt än och det är fortfarande långt kvar till förlossningen. Men alla är inte lyckliga och mår bra under graviditeten. En vanlig orsak kan vara oro inför hur livet med ett litet barn kommer att bli. Vissa blivande mammor är ofta sjuka. Det beror på att immunförsvaret påverkas så att det fungerar lite sämre under graviditeten.

Barnet: Barnet reagerar på olika sorters ljud som musik och röster. Barnet ligger ofta och suger på sin tumme. Huvudhåret har börjat växa ut och en del barn kan ha riktigt tjockt hår redan som nyfödda. Barnet hickar när det ligger i livmodern, ett nyfött barn hickar också ofta. Nu är det mer kännbart och känns igen som ett rytmiskt dunk.

Egna anteckningar/bild: Vad tiden går fort. Är snart i mitten av vecka 23 och går in i vecka 24 på söndag/måndag :) Ska försöka bli bättre på att lägga upp magbilder här i bloggen. Jag vet, det har vart lite snålt med de. Den växer iallafall så det knakar. Nästa vecka på onsdag ska vi till BM och då ska vi mäta magen och lyssna på hjärtat :)


Lista för bebisen

Detta har vi än så länge handlat:

Spjälsäng
Resårmadrass
Bäddmadrass
Spjälsängsskydd
Kudde
Täcke
Två filtar varav 1 pläd
1 badhandduk för bebis

Skötbord
Skötunderlägg
Tvättlappar våta och torra
4 nappflaskor
Napphållare
3 bebisskedar
2 badoljor
2 tvättkrämer
1 bodylotion
1 hårborste
Lite blöjor

6 gravidtidningar
3 barnböcker
1 nallepuh familjekalender
1 anslagstavla (Så Robin har koll)
Stora Nallepuh stickers att sätta upp i skötrummet
MASSOR av barnkläder (Bodys, byxor, klänningar, strumpbyxor, strumpor, koftor, trosor, mössor, pjamas) 

Det går framåt. :)

Mina nästa inköp som jag siktar på är:

Beställa barnvagnen denna vecka
Köpa örontermometer (behövs i vilket fall som helst hehe)
Vagga(babysitter)
Speldosa till spjälsängen
Bäddsätt

Känner dock ingen panik än så länge :)

Tänkte tvätta upp bebiskläderna efter den 4 juli hihi 

 




Sjukling

Fyyy för att vara sjuk i denna värme. Brukar aldrig vara förkyld på sommaren, bara på hösten. Åhh det är så varmt så jag sitter här och ber en stilla bön att det ska börja spöregna. SNÄLLA VÄDERGUDAR HÖR MIN BÖN!
Tror inte jag har någonfeber i dag, kanske lite. Det bränner verkligen i blodet och halsen känns uppriven. Men jag mår mycket bättre än igår. !!

Fick precis en förfrågan om att jobba vecka 33 i sommar också, men vet inte alls hur jag ska göra. Slutar ju mitt sommarvik på söndagen vecka 32. Sen går jag själv in i vecka 33 och tänkte då gå på mammaledighet. Känns inte alls lockande att jobba då. :( Vill nog vara hemma dom sista sju veckorna.


Bebisen var alldelse stilla hela dagen igår. Men efter fulla doser av alvedon och vila blev både bebisen och jag piggare. Satt ut på balkongen några min för att svalka av kroppen och bebisen kände nog att jag gilla det väldigt mycket, då det blev tango i magen. Robin la handen ovanför tröjan och kände jätte tydligt varje spark. :) Mys!


Tror verkligen han kommer bli en jätte bra pappa. Så bra han tar ansvar över Tille (haha okej, kanske inte ska jämföra en hund och ett barn men iaf) så ser jag bara möjligheter :) Han kommer smälta när han får dosa bebis i höst :)



Min familj :) haha


Bokat och klart!!

Måndag 4 juli 2011 kl 16:00

2D/3D/4D Ultraljud Premium , 45 min (1700 kr)
Ultraljuds rum 1,


Gissa om jag lääääängtar???


Detta kommer vi göra:

Premium 2D/3D/4D – 1700kr

Under den här undersökningen så gör vi en nogrann anatomigranskning av er bebis och tittar på antal foster, fostrets storlek, vikt och beräknad förlossningsdag. Vi lyssnar på hjärtslagen, beräknar mängden fostervatten samt moderkakans placering. Med hjälp av 3D/4D tekninken så kan vi även så detaljerat som möjligt titta på bebisens ansikte, händer och fötter. Under den här tiden så kommer ni att se er bebis som ni aldrig sett det tidigare.

I premiumpaketet ingår:

  • cd med 20 - 50 3D bilder, exakt antal beror på barnets position, samt rörliga videoclips
  • undersökningen inspelad på dvd (ca 30 min)
  • utskrivna bilder i svart/vitt (6 st) och i färg (4 st)
  • könsbestämning om önskas
  • en detaljerad ultraljudsrapport

En Mysig Pläd :)




Köpte bland annat denna från Ikea. :) Mys för bebisen i vinter!


Bebiskläder till BB








Dessa kläder ska jag ha med mig till BB :) Haha vist är det sjukt att jag redan sitter och planerar detta fyra månader i förväg? hahaha men tiden går fort! Snart är det höst igen ;) haha
Men vist kommer hon vara fiiin? Världenssötaste lilla flicka :) Men gud va vi får skratta om det kommer ut en liten pillesnopp. Haha


Newbie kappahl kollektionen och andra bebiskläder från Lindex

Hade ju en galen dag på kappahl nu i veckan. Köpte upp mer eller mindre upp hela kollektionen newbie, som består av 100 % organisk/ekologisk bomull. Så himla fina kläder, så jag kunde inte motstå. <3 Köpte även lite andra kläder, i virkat och vintage. Så fiiint. :) Ska slänga upp bilder här. Kommer även ett par bilder på kläder från lindex. :)




En virkad kofta med en söt rosett



En sån söt liten klänning, med matchande trosor som har volanger över hela rumpan :)



En söt liten Body som har rosett precis vid halsen. Syns inte så bra bilden. Dålig kamera :(



En till söt body :)



Så söta byssor. :) Lite "baggy" för stooor rumpa hihi



En lite klänning, åh bilderna gör kläderna inte rättvisa, finns så fina detaljer som inte syns ordentligt.



Vist är den fin? med ett par vita byxor och e söt kofta till :) Prinsessa



Byxor :)




Ett par till "baggy" byxor. Dessa är  en lätt grå färg, dom andra är mot de bruna hållet. :)




Sötbody :)



En till klänning med matchande trosor hihi också från newbie
Hah dock såg jag nu att jag råka ta bild på den bakifrån. Framifrån har den som volanger vid knappana, sjukt söt :)





Denna virkade kofta är från Lindex, vist påminner den om den första koftan? :) dock är denna kortare.



Söta vintage byxor från kappahl :)



En till kofta :)



En söt body från Lindex :)



Ett par mjukisar i plysch :)




Ytterligare ett par byxor i plysch från lindex :)



En body från Lindex :)

Vist var dom fina???


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus