Movienight

Nu blir det film med dessert-ostar å vin tillsammans med pokerpojken. :) Hörs imorgon <3

Tre veckor efter förlossningen



Tre veckor efter förlossningen. :) Nu ska bara kroppen formas till :) Har bestämt mig för att börja träna på gympozz. Där finns alla roliga pass och det bästa av allt är att dom har mamma core. Så Alvis får också vara med på träningen :) Så nästa vecka blir det att skaffa gymkort med Lindis. :) Nu ska det trimmas!


Fullt upp :)

Idag har jag haft en jätte bra dag. :)) Den har gått så himla fort. Alvis och jag har träffat Sanna, Emilie, Linda och Hugo på stan. Vi fika och mumsa bakadpotatis med kycklingröra. Mm Det är så gott. :) Sen är det så mysigt att bara sitta å prata om allt mellan himmel och jord. Men det blir mesta dels bebisprat. ;) Det är såklart roligast. :) Sanna ska ha barn om några månader. :) Man blir nästan lite avundsjuk, vill också ha bebis i magen. :) <3 Imorgon ska Linda, Hugo, Jag och Alvis träffa mvc föräldragruppen. :) Blir lunch på Tunapark (ett stooort köpcenter) å kanske lite shopping :) Har egentligen shopping förbud till Alvis nu efter att Robin hitta lådan med oanvända kläder. Det är i strl 68, vilket hon inte kan ha än. Har redan hunnit ladda upp ett lager med jättefina kläder. :) Har en tendens till att köpa dubbletter i större strl av kläder jag verkligen gillar. :) Men något till mig själv är väl inte fel :)
Sen på onsdag är det återbesök på mvc och sen mamma gruppen på em. Haha Linda och jag har fullt upp med att hinna med alla mammagrupper, luncher och promenader :) <3


När jag skildes från Linda idag så mötte jag upp Robin å gick en kortare promenad i kylan. :) Var verkligen superskönt, till middag blev det våran soppa. Super smarrigt när det är så kallt ute. :) Alvis lekte som attan i babygymmet och hon är så nära på att vända sig. Det kan verkligen komma när som helst nu. Från rygg till mage. :)






Tittut!




Här är vi på väääg...




Haha så hon ligger.. Men ser ni bara liiiite till med överkroppen. :) Rumpan är ju nästan uppe i luften.. Haha ville nästan putta på för att hjälpa henne :) Men då gör jag nog henne bara en björntjänst ;)


Sover i spjälsängen



Alvis sov i sin säng i dag på förmiddagen. Första gången någonsin. Det kändes jätte konstigt att hon sov där, men samtidigt nyttigt för både henne och mig. :) Hon somna som en stock till musiken från sängmobilen. :) stjärnorna lyste upp så fint i taket så det var riktigt mysigt. :) Ska försöka börja med att hon får sova sina middagslurar i sin säng till en början. :) Vi lider ju inte så mycket av att hon sover i vår säng eftersom den är så stooor. Men det hade vart lite skönt att inte vakna av att hon sprattlar eller låter medans hon sover. Jag är jätte lätt väckt. :( Men samtidigt är det så himla mysigt och sniffa Alvis innan man somnar. hihi


Alvis testar morotspure smakportion




Efter att Linda och jag pratade om smakportioner idag så kunde jag inte hålla mig. Var tvungen att testa. :) Hihi Alvis verkade gilla det, då hon svalde de och ville ha mer. :) Hon fick ca en och enhalv tsk morotspure. Sötnosen blev jätte ledsen när hon inte fick mer. :) Haha Känner mig lite osäker på det där med hur mycket man ska ge. Men än sålänge verkar hon inte ha ont i magen utan sover gott. Var ändå fyra/fem timmar sen hon fick det :) Kommer trappa upp sakta men säkert, så imorgon får hon liiiite mer än idag :) Köpte morotspure, potatis och majspure, päronpure och katrinplommonpure. Efter morot blir det potatis och majspure. Har även köpt hem banangröt från fyra månader :) Så målet är om ett par veckor att hon kanske kan äta gröt till frukost och såklart ersättning till :) Myyyys :)



Allt från semper fyra månader. :) Ska försöka mig på att göra egen pure efter dessa burkar :)













Mjölkskorv

Alvis har ju fått mjölkskorv i hela håret. Såg riktigt lebbigt ut, hela hårbotten hade som en skorpa som var orange. :( Man såg det jätte tydligt i solljus. Har hållt på och smörjt med salva från apoteket. Men det har inte hjälpt ett skit.. Tills idag, då jag tog fram kammen och gnuggade försiktigt i hårbotten på henne. Satan i gatan vad det lossnade. :( Stackars lilla Alvis, hon var så snäll och satt där i mitt knä i säkert en timme utan att ens göra i från sig ett ljud. Hon kanske tyckte det var skönt. Men vet ni vad? Nu är det till typ 95% borta :D Såå jäääkla sköööönt!! Hon är lite röd i hårbotten men det är vanligt att dom blir. Men hon är super fin och jätte len. :) Hihi Ska göra en omgång till om någon dag, men nu får det vila sålänge. :) Men är så glad för att Alvis är så fin i huvudet nu. :) Man ser ingenting av det gamla :):):)



Mini Alvis. <3


Alvis








Träningsbruttan



Mitt mål till den 10mars. :) Här väger jag ca 57-58 kilo. :) Obs, ja soffan är slängd :P hahahaha


Vikt vikt vikt gravkilon vikt vikt vikt

Lördagnatt och här sitter jag. Har precis kollat klart på en film, så Robin satte sig och jobba lite medans jag surfa runt och hamna här. :) Saknar redan Alvis som somna för en halvtimme sen. :( Men hon var super trött, från att skratta prata och fladdra runt med armar och ben, så tvär däcka hon på en sekund. haha så söt. Men hon hade knappt sovit något på dagen. Var över hos mamma å pappa, medans Robin hade sitt lördagstrav. (ASTRÅKIGT) :P Alvis är så poppis där så det blev inte så mycket sömn. :) Hihi roligare att leka och mysa :) Men nu sover hon som en stock iallafall :)

Gaah vad jag längtar tills att klänningarna ska komma. Vill testa dom nu!! Robin och jag ska ju börja på våran diet igen, som vi så fint sluta med för två veckors sen. Gjorde invägning idag och vi båda står på vikten vi slutade på för två veckors sen. :) Asbra ju! Är nere på min viktstart från graviditeten. Alltså minus 23 kilo sen Alvis kom. :) Riktigt bra tycker jag. :) Men vill gå ner lite till. Väger nu 60,9 och vill komma ner till 56-57.. Så ca 3-4 kilo så blir jag jätte glad. :) men det ska vi fixa! Målet är att ha klarat det till den 10mars. Får se om jag hinner tills dess. Är så svårt att gå ner nu. Dom sista grav kilon var riktigt jobbiga.. Men jag klara det och kommer klara dessa också. :) Måste bara börja träna också. :) Ska speeda med vagnen MINST 90 min varje dag, i upp och nerförs backar. Det ger ju så mycket, känner rumpan och låren är helt spända efteråt. haha :) Måste avvakta med träningskort för jag kan verkligen inte bestämma mig vart jag ska träna och hur... Men men :)




Sorry för frisyren haha jag vet att det ser hemskt ut, men bilden är ändå mysig med Alvis :)
Alvis förbered dig på att fara runt i vagnen dom kommande veckorna. hihi <3




Den 27 Januari 2010

Nu är klockan över tolv men jag hann inte posta detta tidigare. För exakt ett årsedan, den 27 Januari 2010 så fick jag veta att lilla Alvis fanns i min mage. Eller jag viste ju inte att det var just Alvis, men att det hade flyttat in någon i min mage. :) Från början var jag jätterädd, rädd för framtiden, vad som skulle hända, vad alla skulle säga, jag vart osäker på allt och viste varken ut eller in. Samtidigt som jag var glad och förväntasfull. :) Under hela graviditeten kunde jag inte föreställa mig att det fanns en liten bebis imagen. Haha jag vet att veckan innan Alvis kom så låg jag i sängen å dosa med Tille å tänkte, hur ska jag kunna älska "saken i magen" mer än Tille. Hahaha nu skrattar jag bara åt hur knäpp jag var. :) Nu är det som allt annat runt omkring har bleknat och det enda som finns är Alvis. Hon får mig alltid glad oavsätt vad. Varje dag är en underbar dag oavsätt vad som händer bara Alvis finns där. Hon ger mig så otroligt mycket kärlek och glädje som jag aldrig trode var möjlig. Jag är så himla stolt över henne, å rätt stolt över mig själv med som skapade denna underbara lilla varelse.



Man ser det väldigt svagt, men där är det iallafall :) Hihi



Tänk att Alvis bara var ett nålhuvud på andra bilden och nu är hon så stor :) Vad mycket det kan hända på ett år.


Nelly

Det blev dessa två klänningar. :) Hitta ett rabattkort hemma så det passade perfekt nu ;)



haha Förflåt orkar inte göra om bilden, hade den på facebook för att fråga om tips till vilken jag skulle välja.
Den första är en ny klänning från Little Mistress och den andra är Elise ryan. Mitt favvo märke på klänningar :) Nu är det bara att hoppas att dom passar och är lika fina på så det inte blir att skicka tillbaka dom :)


Till dopet eller inte??

Gaah vad tycker ni? Kan man ha denna klänning till dopet? ska jag beställa den? Tänkte ju ha strumpbyxor till och en finare kofta :) SNÄLLA HJÄLP MIG!! Den ser ju lite kort ut men modellen är ju mycket längre än mig.. så de borde ju inte vara någon fara? eller? haha Prästen kanske skickar ut mig från kyrkan hahaha



Alvis vet hur man ska göra :)

Alvis var så söt, hon lekte sådant i gymmet så stumporna flög av och sen hade hon hasat sig ner så hon hittade sin speldosa som spelar när man har fötterna imot dom. :) Haha så sjukt att hon tar upp fötterna mot den. Var så stolt och chockad så jag var tvungen att ta bild. :D Vet inte om de bara var slumpen men hon la fötterna i mot "fötterna" haha :D



Hihihi så söööta fossingar <3


Jag och min älskling

Det är inte lätt att ta kort med en bebis som inte vill sitta still. Hihi får göra om detta fler gånger. :)








Ensam

Robin är och äter middag på grappa. Jag ville inte följa med, tänkte att jag skulle ha mysstund med Alvis.. Men hon sover som en stock. haha Så tog lite foton på mig själv. Tycker de är lite dåligt med den biten. ;) Haha Längtar tills Alvis vaknar då ska vi ta bilder tillsammans!! :D








Tal till dop

En sak som jag inte riktigt kan släppa är om jag ska hålla tal på dopet eller inte. Jag vill verkligen göra det, men jag vet att jag antagligen kommer gråta floder när jag ska läsa upp det till Alvina. Men jag kommer ångra mig så om jag inte gör det. :( Inte så att man kan " göra om det" längre fram. Bara jag lyssnar på låtarna till dopet börjar tårarna brännas bakom ögonlocken. Hur kan jag vara så extremt känslig? Så fort det handlar om Alvis blir jag jätte blödig. Ibland kan jag börja gråta när hon gråter för jag blir så ledsen för hennes skull. :( På tal om gråta, fyfan vad rädd jag blev idag. Alvis testa jumpsuiten och när jag ska byta om till pjamas så ser jag att hon är röd runt handleden =massa blod! Tills jag ser att det "bara" är ludd från jumpsuiten. I samma veva får jag panik så hjärtat stannar och tusen nålar går igenom kroppen och samtidigt kommer tårarna när jag inser att de bara var luddet. :( Fattar ni att jag kommer dö om hon gör illa sig en vacker dag? :( Hoppas verkligen att man slutar vara såhär blödig med tiden. Ibland är det jobbigt att älska något så mycket så man ständigt är orolig och överbeskyddande. Det värker i kroppen.. ibland vill jag bara rulla in Alvis i bomull så jag kan få andas ut för en stund. Oj vilket hattigt inlägg. Nej nu väntar sängen. Vi hörs imorgon igen.


Lundmyr of sweden




Blev jätte nöjd med produkterna jag beställde. Dock var mössan i det minsta lagret eller så har Alvis väldigt stort huvud. Haha (40,5cm) För det stod från 0-6 månader, men den var helt perfekt nu så vet inte hur länge hon kommer kunna ha den. Får väl pröva att töja den sen annars haha :) och sen tyckte jag napparna verka lite väl "kompakta" i gummit och var mindre än dom andra. men Alvis snuttar på som vanligt med dom, och det är ju hon som är "domaren" :)


Badstöd



Jag införskaffa ett badstöd till Alvis och testade det idag och guuuuud vad mycket smidigare det blev att bada henne. Från att mer eller mindre vara helt handikappad när jag bada henne själv, till att jag nu kan tvättahåret på henne utan problem. :) Samt att vi båda kan busa och plaska med vattnet. :) REKOMMENDERAS!


Kärleken till sitt barn är det bästa som finns

Ska strax krypa ner hos Alvis som somna för en liten stund sen. :) Myyyys. Hon gör mig så himla glad, hur kunde jag leva innan hon fanns?  Hihi nu under kvällen satt hon i mitt knä och fick hoppa upp och ner. Gud vad hon skratta, hela hon bara bubbla. Det var så gulligt. :) Hon brukar inte skratta bara sådär, men under kvällen har hon skrattat från och till jättelätt. :) Man smälter verkligen. <3 

Gick tillbaka och läste gamla inlägg i bloggen från min graviditet. Tänk att Alvis låg i magen hela tiden och jag hade ingen aning om vem hon var :') Hon känns så självklar, det ska vara hon och ingen annan. :) Min lilla mysunge. Längtar så himla mycket till imorgon. :) En ny dag med Alvis. Vi börjar alltid morgonen med morgonmys i sängen å frukost. Sen blir det byta blöja och tvätta av sig, samt kolla igenom kroppen så allt är ok, innan de blir kläder på. Sen blir det massa pussar, kramar och dos i soffan innan hon får ligga i babygymmet. Då brukar jag passa på att fixa lite med mig själv och plocka i lägenheten. Sen när Alvis tröttnar då blir det mysstund och sen hamnar hon i vagnen där hon får leka lite till, tills jag blir klar för att gå ut. Sen brummar vi iväg någonstans i kylan. Oftast brukar Linda vara med på våra äventyr och ibland är vi själva. Hihi brukar gå och prata med Alvis när hon ligger vaken i vagnen. Undra vad andra tror om en egentligen? :) Mys säger jag. När vi tröttnar går vi hemåt och väcker pappa å Tille så blir det mys i sängen en stund. :) Sen är det dags att fixa middag.. En vanlig dag för oss.:) Mycket mys med Alvis. Hihi Imorgon ska Robin å Tille med ut på långpromenad. Så vi får se vart det bär av. :) Annars är det inga planer alls imorgon. Känns jätteskönt för, oftast brukar det vara något inplanerat, men inte imorn :)



Alvis i sin nya jumpsuite =)


Jumpsuite

Idag är jag trött trött och såå tröööött.. Mammagruppen idag var toppen. Vi gjorde babymassage och pratade mycket om sömn. :) Jag har jätte svårt att komma till ro på kvällarna. Fast Alvis sover så känner jag mig nästan stressad och tänker på allt från himmel till jord. Gah, längtar till imorn när jag får komma ut på långpromenad igen. Det finns inge underbarare.. Solen skiner och den kalla friska luften. :) Vill ut och brumma nu haha. :) Säg till om du ska med Linda. :)

Köpte en jumpsuite idag från kappahl, ni vet den blå/röda med stjärnor? Typ "amerikanska flaggan" köpte den i strl 62 men funderar på att byta imorgon till 68, men känner mig osäker. :) Får testa den på när min lilla fröken kröken känner för att vakna. <3



Tiny Love Princess



Åhhhhh Alvis har fått ett nytt babygym och den är så fin! Gissa om hon äääälskar den? Hihi Har nog aldrig hört henne prata så högt och länge som hon gjorde idag. Både Robin och jag var helt chockade och trode de var någon annans bebis där ett tag. Haha Vet inte alls vad som just gjorde att hon skulle prata så mycket, men guuud vad hon prata. Säkert en halvtimme bara prat. Så sjukt söt. :) Åhhh hennes babygym är så roligt att jag själv har lekt med det. haha. Snacka om skillnad mot hennes tidigare babygym. Den har har så mycket figurer, prassel, pipljud, sånger, olika djur som låter, skallror, en speldosa som låter jätte mysigt när hon slår på den, spegel så hon kan se sig själv och massa små andra finesser. :) Den är så värd varenda liten krona. :) Alvis tycker den är så roliga, just nu speglar hon sig och drar i en speldosa som låter jätte fint. :) Ni ser den med solrosen hängandes i bilden under ? Det är den hon drar i :) Åh blir så glad när jag ser henne glad. :) Hennes gamla så "låg hon ju där hon låg". Hon kom ju ingenstans pågrund av kanterna och hon kunde heller inte vända på sig om hon ville. Det var framförallt därför vi köpte denna. Så hon har möjlighet att fara runt lite som hon vill :) Inte känna sig instängd. :)










Nya jeans

Har verkligen insett att jag behöver nya byxor. Har två par jeans som är hela annars är alla trasiga, inklusive leggings och strumpbyxor. Börjar bli riktigt jobbigt att inte ha något att ha på sig. Så imorgon ska jag ner och kolla efter jeans och köpa en upplaga av leggings och tjockare strumpbyxor. PUNKTSLUT! Haha Var riktigt längesen jag köpte något till mig själv, nu är det ju tusen gånger roligare att köpa till Alvis. :) Får se om jag lyckas övertala Robin att få handla något till honom också. Han är ju rätt svår i klädväg. :)

Nu ska det snart bli söndagstädning och Alvis får fortsätta leka i babysittern ett tag till :)



Lördagskvällen



Min sötnos. :)

Idag har vi verkligen tagit det lungt. Vi har gosat, myst och lekt mesta dels med lite sovstunder här och där. :) Blev en super smarrig middag med hasselbackspotatis, kött, vitlök och persiljesmör (hemmagjort), rödvinsås, beasås, sallad och sparris. :) MUUUUUUMMS! Just nu håller Robin på att nattar Alvis. Så jag passar på och skriver lite här. :) Åhhh vi kan inte bestämma om angående dopklänningen. Sa vi använda Robins gamla eller min? eller helt enkelt köpa en helt ny? :) Gaah vi har hittat två som vi gillar, ska visa er sen ;)


Svar på kommentar

Anna om Polarn och Pyret:
Hej!
Är det en vindtät fleeceoverall från P.O.P? Jag har hört
att det är många som klagat på den, att den inte blir varm eller håller barnet varmt!

/Anna


Hej Anna!
Den här vindtäta fleeceoverallen är ju en vår och höst overall. Den håller inte värmen för vinterkyla. Jag använder den tillsammans med åkpåse eller en tjockare filt över. Hon i butiken rekommenderade deras andra overall som ser precis lika dan ut men är fodrad att använda den till vintern utan åkpåse. Kan förstå att många har klagat om att den inte håller värmen nu. Men Alvis har vart varm och go i den tillsammans med åkpåse eller filt :)

Lillefot <3

Åh i min älskade blogg kan jag tjata hur mycket som helst om det. Alvis Alvis Alvis, min älskade lilla lilla Alvis. :) Springer runt och små städar samtidigt som jag går in och kikar på en riktig liten sömntuta. Kan inte sluta, hon är så söt.. På nätterna när jag kryper ner brevid henne så pussar jag henne så mycket att hon nästan vaknar.. kan bara inte sluta. Sen ligger man nära nära och lyssnar på varje andetag. Åh det är så mysigt! Lika så på morgonen när hon vaknar å tittar på mig så kommer alltid världerns största leende och benen och armarna sprattlar åt alla håll och man själv blir helt varm i hjärtat. Samma visa varje morgon. :) <3



Alvis i sin nya mössa, tror hon gilla den för den är så varm och gosig :)


Polarn och Pyret

Vilken lång dag det har vart idag. Somnade säkert runt fyra i natt och var uppe redan vid åtta. Grannen renoverar lägenheten så ni kan ju gissa hur det låter i vårt sovrum. Helt seriöst, låter det som att dom borrar i mitt öra. haha ja ja bara en vecka kvar.. Huvudsaken är att Alvis kan sova gott. :)

Var idag och shoppa loss på både polarn och pyret å Lindex. Är så himla nöjd med dagens köp. Sen väntas det även komma två paket från.. Lyndmyr of sweden och Hm. :)wiiiiihoooo



Polarn och Pyret kläder



Lindex sååå nöööjd :) Blev även en likadan body till fast i större stl och två parbyxor i grått och blått :)



Dunderbutiken :) I stl 68

Många av kläderna som är beställda är köpta i större strl :) Så mycket får jag hållas med innan Alvis kan använda dom :)



Dessa är i strl 68 :) Dock har hon den blommiga i strl 62 också haha jag köper väldigt ofta dubbletter av mina favvo bodysar :) Så nu börjar förrådet ta sig för strl 68 :) Haha längtar tills hon bara kan använda 62 och 68 :D


Föräldragrupp babymassage vikt längd och vaccination

Idag började föräldragruppen på bvc. :) Vi är sammanlagt sex bebisar och det ska bli så kul att gå på detta en gång i veckan. Självklart går min vapendragare och jag tillsammans. :) (Läs Linda) Haha Idag gick vi mest igenom kommande gånger, och alla fick presentera sig själva lite och berätta om sina bebisar. Sen avslutade vi dagen med babymassage. :) Efter föräldragruppen blev det vikt och längd. Alvis är nu 58 cm lång och väger 5770g :)! Efter vikt och längd skulle Lindas son Hugo och Alvis få sina 3 månaders vaccinations sprutor. Fick se när Hugo få sina sprutor och jag fick verkligen ont i magen. <3 När jag såg hur ledsen han blev så ville jag bara springa där i från med Alvis. Men hon satt i mitt knä och jag blunda så hårt jag bara kunde och poff så skrek Alvis så fruktansvärt högt. :( Mammahjärtat verkligen blödde. Lindis och jag sprang runt där inne och försökte trösta dom så gått vi kunde. Men tillslut somna båda så gott och vi tog en liten sväng på stan innan vi skildes åt på bron som vi alltid gör :)


Lindis skicka sms att Hugo har fått feber och eftersom Alvis sov så tänkte jag avvakta med att kolla. Men kunde inte hålla mig så byte blöja och tog tempen i sängen. Hon har också feber. :( Exakt samma temp 38,7. :( Så hon fick alvedon nu så jag hoppas den går nu ner :( Åh Hoppas natten blir lugn. Men nu sover hon gott för stunden. :)



Alvis och Hugo på föräldragruppen :) Mys


Planering

Nu är "pyntet" till dopet införskaffat :) Åh det kommer bli så fint, rosa i alla möjliga nyanser, ballonger, volanger, duvor, spiraler, bollar... Längtar så himla mycket! <3 Kommer gråta, skratta och bara njuta av Alvis dop.:) Och jaaa jag kommer vara skitnervös!! Det är långt kvar men mycket är "klart" redan. Det känns skönt så det inte blir kaos sista veckan. :) Lyssnar om och om igen på låtarna jag har valt. Dom är så fina. <3 Jag älskar dom! <3
Gaah hur ska jag orka vänta till Mars? Mars???Åh det är så långt kvar. :) Haha Robin tycker det känns som att dopet är imorgon. Kan förstå honom lite.. men ska ligga lågt nu. :) Bara fundera lite, skissa lite och föreställa mig hur det kommer bli. :) Tur att jag är mammaledig annars hade jag fått anlita en festfixare. :)



Känner mig fullt upptagen som Alvis. :) Haha


Solist

Åh hoppas hoppas hoppas det blir av! Fick tips av en vän på facebook om en tjej som sjunger så bra!!! Sjunger så mycket bättre än dom solister jag har lyssnat på!! Hoppas hoppas nu att hon kan och vill. :) <3 Jag kommer bli så glaaad!!! :)

Håller på och laddar ner filer till dom tre låtarna jag ska ha. Har köpt noter som ska ges till pianisten samt solisten. :) Det blir tre låtar! Dom är så bra och jag är så nöjd, nu måste jag bara bestämma vilken vi ska inleda med, ha i mitten och sedan av sluta med. :) Tror jag har ett litet hum ;)

Håller även på att skissa på hur tårtorna ska se ut och vad som behöver beställas till dom. Tina och jag ska göra dom själv. Läs mesta dels Tina. :) Haha :) Åhh jag längtar så till dopet. <3


Alvis läser bok :)




















haha så söööt min lilla stjärna <3


Alvinas dop den 10 mars

Nu är det i fullgång med planering av dopet. Låtar måste bestämmas, psalmer ska väljas ut, tårtor, dekorationer, inbjudningar, kläder.. ja allt :D ååååh vad jag lääääängtar!! Ska bli så himla kul!!


Har tänkt att deokera församlingsrummet med:

Rosa, vita och mörkrosa ballonger
Serpentiner (rosa)
Vita stora dukar på borden
Rosa glitter
Rosblad
Rosa fina bollar som ska hängas upp och nu det nu går i lokalen måste kollas upp!

Låtar och psalmerna är inte helt bestämda än.
Min bror får agera fotograf med våran kamera. Han har ju ändå pluggat bild i tre år ;)

Tina och jag ska baka inför dopet, lär väl bli tårtor (ev cheesecakes), bullar och kakor.
Smörgåstårta ska vi ev beställa.

 wiieeee min lilla ääälskling ska döpas :D

Natten kommer nog bestå av skumpa hela natten lång :D




Leker i soffan


Hon är så söt min lilla prinsessa. :) Idag har det vart kalas och massa pussar å kramar för Alvis del. :) Nu sussar hon gott i sängen. Jag hoppas verkligen att hennes tillfrisknande inte avstannar eller vänder. Hennes ögondroppar tog slut idag, första dagen som ögonen ser lite bättre ut.. åhh :( Man skulle droppa två dagar efter att ögonen har blivit friska. Så tar dom slut samma dag och nu rinner det massa typ "slem" ur dom :( baha




Godnatt



Godnatt på er och godnatt puss på dig Linda haha <3


Sjuklingen <3



Det finns inget bättre än dig Alvis. <3 På måndag ska jag ringa om att boka tid för dopet. Det kommer bli en helgdag i mars i klosterkyrka :) Kommer bli i stora kyrkan, rätt maffigt om ni frågar mig :) Jag är också döpt där och självklart ska det skvättas vatten på Alvis också :) haha



Älskar dig mest av allt!




Min älskade lilla Alvis, hon är så rosslig och hes å ögat har bröjat rinna igen, men vi kämpar på med medicin, näsdroppar och Alvedon. Det värsta är kvällarna, då hon blir som sämst. :( Min älskling <3



Det finaste man har sätter man på köksbordet fick jag lära mig idag haha :)
Ni ser dregglisen hon har? efter två timmar var den helt dygnsur, och då menar jag verkligen GENOMSUR! haha gud vad hon dregglar :)




Köpte en bitring på apoteket och den är verkligen jätte bra. Den har mönster så när man "tuggar" på den är den inte slät utan "bullig" vilket gör att Alvis tycker det är jätte intressant. Den är också väldigt lätt så hon kan hålla den själv utan problem och stoppa in den i munnen :)


Alvis framsteg

Känns som att varje dag händer det något nytt. Idag höll Alvis upp flaskan själv. Haha så söt, sen kasta hon iväg den, så gav jag henne den igen och hon smaska på sen kasta hon den igen. Men hon höll upp den länge flera gånger. Han till och med gå och hämta mobilen medans hon åt :) Vet inte om det bara var något tillfälligt men hon gjorde de flera gånger :) Lika så har hon börjat ta in nappen i munnen när den åker ut. Så söt, men hon gör det inte varje gång men det händer oftare och oftare :) Men hon använder bara nappen i vagnen eller under natten annars är det sällan hon vill snutta med den. :)



Lindex HM och Kappahl

Här hemma är det internet shopping! Haha Har hittat massor av fina saker till Alvis. Finns det något roligare än att köpa fina kläder till sin ögonsten? Jag tror inte det :) Det är så kul och har hittat så fina kläder :) !!! :D
haha köpte bland annat ni vet den där gråblommiga overallen i strl 74 :) Den hon har nu är i strl 62  och jag ääälskar den! Sen blev det ett par bodys från newbie och en nyinkommen virkad overall :) Åh vill att allt ska komma nu :) Blev lite andra saker med bland annat en bamsebody <3 Har rensat och sorterat i Alvis garderob idag. Det blev mycket som rensades bort men mycket finns kvar. Vet inte om jag vill sälja hennes kläder nu. :( Vill spara dom lite till iallafall <3 Mys!! Men ska visa er allt sen när det kommer på posten :) JAG LÄNGTAR!



Denna i strl 68 :)
Haha helt seriöst så blir jag typ glad av att se färgen. :)



Köpte denna idag på barnenshus :) Halva priset i strl 68 :) <3

Blev även tvådregglisar:) Helfärgde, var så nära på att beställa dessa färger från hemsidan men tog mönstrade och hade äntligen sån tur att dom sålde dessa billigare :)



Alvis leker i bumbon



Åh min älskade lilla Alvis har blivit myyycket mer stabil i nacken :D Är så stolt att jag nästan svimmar. <3 Hon satt och lekte jätte länge i bumbon, tills jag tog upp henne. :)








Grattis älskling

Grattis älskling på 31 årsdagen Love you <3
:)


Dregglisar

Åh var inne på www.enlitenbebisimagen.blogg.se (Favvo bloggen) där Linda hade skrivit om dregglisar :) Var också tvungen att beställa!! :) Alvis dregglar ju något fruktanssvärt. Alla kläder blir helt dyngsura :) Så jag valde tre olika, vill att dom ska komma hem nu! Dom hade så många fina att jag fick svårt att bestämma mig. :) Denna blev det bland annat. :) Nu måste jag skynda mig, Linda och jag ska på bio. :D


Natten

Hur ska jag kunna sova efter den här natten?


Alvis har vart trött och hänging mesta dels under dagen å sov länge på kvällen. När hon väl vakna vid nio så var ögonen igen klibbade som vanligt. :( Alvis lät bara hesare och hesare och samtidigt så hörde man hur det verkligen rossla i hela magen och halsen. det gick jätte fort och det blev bara värre och värre så både Robin och jag får panik och ska ringa 1177... I paniken så minns jag sist jag ringde och var kö plats nummer 1 å fick vänta i 25 min att Alvis kommer hinna kvävas innan vi ens får prata med någon. Så ringde 112 så dom skicka ambulans tills oss :'( bara jag skriver om det börjar jag gråta. var så rädd!!!!!! Man hörde hur hon verkligen hyperventilera och så det lät. :( Måste ha haft jätte svårt att andas. Alvis fick inhalera och man såg på henne hur lättad hon blev. Min lilla lilla älskade Alvis. Hon log och var så glad mot alla fast hon låter som en gammal kärring på 120 år. Imorgon ska vi hämta ut mediciner, hon har blivit förkyld och har ögoninflammation. Bara för jag sluta amma precis så kommer allt skit. Jag pumpar å pumpar men det kommer inget. Vill AMMA!! :'( Tur att jag stod i mot att inte åka å simma idag med Alvis. BVC tyckte ju att jag absolut skulle åka å att det inte var någonfara fast det lät som att hon börjar bli sjuk.........?!?! :( Känner mig helt tom och samtidigt livrädd, hur ska jag kunna få henne frisk? barnläkaren sa att man ibland får komma upp flera gånger för att inhalera, men när vet jag att hon måste igen? hon låter ju fortfarande lika "rosslig"????? buhu :( Jag gav Alvis en alvedon nu när vi kom hem. Imorgon ska jag hämta ut medicin och ringa bvc hade ju tid kl 10 imorgon.


Nyupdate: Sov tre timmar inatt och har sedan vart speedad på energi att ha koll på Alvis. Min älskade bebis <3 Var på stor shopping på apoteket och hämtade även ut hennes medicin. När hon väl vakna vid elva så blev det en genom gång av mediciner. Ögonen tvättades och sen blev det antibiotika ögondroppar. Sen blev det flytande Alvedon eftersom hennes hals är röd och hes å slutligen näsdroppar. Hon måste ha undrat vad jag syssla med, men hon log och busa med mig. La henne sedan i babygymmet där det blev rajtantajtan med hennes Lamaze Docka. Gud vad hon älskar den. <3 vid halvett blev det dags för hennes vanliga powernap som brukar vara i max 45 min. Men hon sover fortfarande. :( Hon har ätit bra medans hon sover å låter inte lika rosslig *peppar peppar* Hon är nog helt slut just nu. :( Min lilla lilla Alvis. <3 Just det har även kladdat in hela hennes huvud med salva för hon har mjölkskorv. Det är helt ofarligt och man vet inte varför just vissa bebisar får detta. Jag trode ju hon höll på och bli orangehårig men hela hennes hud har mer eller mindre blivit det i huvudet. Men salvan ska hjälpa fast det kan ta tid sa dom. Varför ska Alvis få all skit för? Tur att hon är världens gladaste unge oavsett. <3

Badstöd




Någon av er som använder badstöd? Funderar faktiskt på att införskaffa denna. För det är jätte svårt när man själv badar Alvis och samtidigt ska tvätta rent henne. För man håller ju ena armen i henne (hon ligger på min underarm med nacken/huvudet) och samtidigt ska försöka tvätta av henne och leka. Sen när hon sprattlar å blir så glad glider hon ju åt alla håll. Tror den kan vara en riktigt bra investering, speciellt till en dam som är så vattenkär.

:)





Älskade Alvina



Kvällen igår var inte alls rolig. Grät mig själv till söms samtidigt som jag dosa Alvis kind. Hennes ena öga har blivit mycket sämre. Det rinner grön/gult slem hela tiden och hon är röd. :'( Så när man tittar på henne såå ser hon inte alls rolig ut. Allt var så konstgt igår, helt plötsligt när Robin skulle sätta på henne sin pjamas så åkte munnen ner i golvet och världens hjärtskärnade gråt satte fart. Lika så från att vi busa och myste i soffan å helt plötsligt kom de det världens gråt. Som jag aldrig har hört tidigare. Hon lät så himla genom ledsen. :( Sen börjar hon bli hes också, vet inte om det är att hon börjar bli förkyld eller om hon använde stämbanden på ett annat sätt?


Ringde  BVC och har fått tid imorgon kl 10:00 så ska dom titta på henne. Vill att dom ska gå igenom hela henne och sen sätta OK i rumpan. <3 För detta är inte alls kul. Går med gråten i halsen hela tiden och små gråter så fort jag tänker på att något kanske är fel? Hon stress äter ju även på dagarna, hon suger på flaskan som om det inte fanns någon morgon dag, kastar med huvudet åt sidorna och sen hostar när hon sätter i halsen. Jag vet att hon alltid har haft ett otroligt starkt sug men hon känns stressad och andas så himla fort å blir slemmig. :( Någon som har tips eller vart med om liknande????? :( 

 En positiv sak i allt är att hon har börjat skratta. Det sötase skrattet jag någonsin hört. Ni vet riktigt babis skratt? Speciellt när man killar henne vid halsen eller på sidan av magen. Man smälter bort för hjärtat blir så varmt. <3

Babysimmet blev inställt för våran del idag. Vägrar åka dit om hon börjar bli sjuk eller har ögoninflammation, det smittas ju och vill inte att det ska bli värre. Så får ta igen denna gång en annan dag. Min älskade lilla Alvis. :( Hon sover fortfarande så får ta en genom gång av henne sen när hon har sovit klart. <3


Himlen måste sakna en ängel





Förr så var jag alltid på väg.
Jag försökte fånga en dröm,
och jag trodde jag visste vad jag ville ha.
Du har väckt mig ur min sömn.
Plötsligt så var världen helt ny,
allting stanna’ upp när du kom.
Och jag såg dig och visste av hela min själ
att nu börjar allting om.

Himlen måste sakna en ängel.
En finns här hos mig, och vilar i min famn.
Himlen måste sakna en ängel.
Han ligger tätt intill mig, så trygg på min arm.
Kan det vara sant att jag får älska dig?
En av himlens änglar har landat hos mig.


Gryningsljuset smyger sig in,
finner ro i ditt andetag.
Och jag inser med ens att jag väntade en
evighet just på denna dag.
plötsligt slår du upp dina blå,
styrkan i din blick gör mig svag.
Och helt utan att döma så ser du på mig,
och så börjar våran dag.



Dopsång



Kan inte sluta lyssna på denna fina låt. Den är självklar till dopet :) Har börjat fundera lite på datum och sånt Guud vad jag kommer gråta. Om jag redan gråter nu som ett litet barn, hur ska de då bli på självaste dopdagen?


Fredag




Äntligen fredag! Ikväll blir det filmmys och tacos. Åh det ska bli så gott!! Myskväll med hela familjen. :)


Bumbo

Alvis i sin nya Bumbo. :)


 

Min sötnos, hon är fortfarande inte stabil i nacken så hon får endast sitta i den när vi är med. :)


Minnen

Sitter och tänker på gamla minnen och fyfan va roligt jag och Robin har haft det. Ibiza resan vi gjorde var bland det sjukaste jag har gjort. Haha så många sjuka minnen. Vet att jag tappa bort mitt pass efter en blöt ute kväll och Robin stod och predika om allt mellan himmel och jord, sen inser han själv att hans id kort var borta. Hahaha fyfan va vi leta och vet ni vart vi hittar det? hahaha hans jäkla id kort sitter där man sätter i hotellkortet för att få belysning i rummet. hahaha Eller när vi åkte till stockholm och skulle kolla på Winne paz och vi båda minglar runt på ute stället och helt plötsligt hittar jag Robin spela rundpingins hahaha Dagen efter vakna vi upp av att hela hotellrummet har vart med om sitt livsefterfest. hahaha skrattar bara jag tänker på det. Hitta robins nattmat bakomgardinen där han satt och åt. hahaha åh det finns så många sjuka men roliga saker. hur fan lyckas vi? :) Eller när vi var på gotland under stockholms veckan och vi är på väg hem från gutekällarn å jag promt ska ringa efter en taxi medans vi ligger i gräset å kollar på himlen.
Robin ba- Men sara vi är jätte nära hotellet
Jag- Men Robin, jag har koll. Vi måste ta taxi jag orkar inte gå.

Helt plötsligt åker de förbi en taxi som jag lyckas stanna och vi hoppar in. Hahaha så åker vi max 50 m och är hemma. hahahaha så pinsamt men ändå kul. Mig i ett nötskal. :) Haha vet inte vart jag vill komma med detta inlägg. Mer än att jag bara sitter här och fnissar för mig själv åt alla sjuka minnen.



Världens bästa!


Babysim

Kom precis hem från informations möte angående babysim som vi börjar på nästa vecka. Åh det ska bli så kuuul :) Alvis kommer nog vara yngst verkar det som. Åh alla bebisar var så söta och stora å hade stabil nacke. Jag vill ocksåååå att Alvis ska kunna sitta upp utan stöd. Haha :) Längtar så, hoppas någon vill med och ta kort. :) Köpte även badtrosor som dom sålde där. Alvis fick dom minsta från 5-7 kilo. Eftersom hon bara väger 5220 eller nu lär hon väga runt 5400 så dom borde ju passa. Gah vad nervös jag kommer va!! :)



Alvis nya badtrosor. :) Min sötnos!


Onsdag

Har precis öppnat Robins paket som vi hämtade ut idag. :) Han ska få det i födelsdagspresent nästa vecka. Blev jätte nöjd med produkterna. :) Får hoppas att han också blir det. :) Gah va fort det har gått, kändes som det var nyss min man fyllde 30. :P

Just nu väntar jag på att grönsaksoppan ska bli klar. Robin och jag är faktiskt jätte duktiga nu på att äta nyttigt. Oftas blir det denna soppa som består av 4 potatisar 2 morötter å lite purjolök med buljong. Haha men man blir jättemätt :) Fast vi har fredagar som vi får "lyxa" till det med lite onyttigare grejer. Annars är det soppa eller sallad som gäller. :) Hello sommar 2012, här ska det trimmas! Ska köpa träningskort också på forever, måste ta tag i det snarast :)



Gud vad jag längtar till sommaren!! :)


Hm

Nu får det se ut såhär. Men blir galen på att skriva inläggen, så fort jag ska använda fet eller kursiv text så hoppar texten fram det första ordet jag skrev? Helskumt? fattar inte vad som är felet. har inte vart inne och pillat på de i kodmallarna heller. hm :(


ARG

Blir galen på bloggen. Ingenting fungerar som det ska morr morr


Min älskade Alvis

 

Det finns ingenting som är bättre än DIG

Jag älskar dig <3


Pappa är bäst

Sitter här och är fortfarande mätt från middagen. :) Mums Vi åt på grappa idag och det var så gott! Ringde mamma i sista sekund och fråga om Alvis kunde komma på besök en timme och självklart kunde hon det. :) Dock var mamma lite ledsen när vi kom tillbaka för Alvis hade legat i vagnen och sovit under hela tiden. :) jaja Hon sov när vi kom hem också, som en stock. :) sötnos! Men till slut vakna hon och då blev det kvällsmat och dos i pjamas innan läggdags. Robin har fått natta Alvis dom senaste nätterna, för då somnar hon som en stock. Hon blir så lugn av sin Pappa <3  Vi har köpt en bumbo med bord till Alvis och gud vad jag längtar tills hon kan bli stabil i nacken. Hon är ju fortfarande lite svajig men har huvudet upprät själv. Hon hatar ju numer att ligga ner om det inte är i babygymmet. Hon blir så arg och ledsen... villa bara sitta upp och titta på alla fina saker.. å lyssna på mamma och pappa som pratar. :) myyyyyys





Alvis i sin fina nya overall



Alvis rosa bumbo

 

Eftersom Alvis är så fin i sin overall var denna klänning ett måste :)




Busunge


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus