En av mina bästa vänner <3

Funderar på lite allt möjligt och tänker tillbaka på min graviditet. Det bränns i ögonen och tårarna finns där. Vad hade jag gjort detta år utan Linda? Fina söta rara Linda! Innan jag träffa dig kände jag mig jätte ensam i graviditeten. Ingenting var sådär speciellt jätte roligt, ingen förstod än med alla tankar och krämpor. Men när jag träffa dig den där vårdagen i april/maj så förändrades verkligen allt. Allt ljusna och blev roligare, jag hade någon att dela allt med. Någon som förstod! Vi kunde gå i timmar och prata så orden spruta ur munnen. Tiden gick alltid så fort och helt plötsligt sprang veckorna fram. Jag inte sluta gråta, jag finner inte dom rätta orden på att förklara hur mycket du betyder för mig Linda. Jag har bara några riktigt bra vänner sen innan och det är Emilie, Moa, Daniel och Tina.. å nu hitta jag dig på ett litet forum på internet. Du får mig alltid att glömma omvärlden när vi träffas. Jag blir bara så himla glad. Min kropp fylls av glädje och vi har alltid så roligt ihop. Det är det allra bästa, vi är så lika. Jag skulle aldrig någonsin ha haft så roligt som jag har haft det under detta år utan dig. Jag fick världens bästa graviditet tillsammans med dig. Alla promenader och träffar, när vi vaggade fram på stan höggravida å skrattar, föräldragruppen, luncher, promenader eller bara när vi har träffats och pratat vid en parkbänk. Blir så lycklig när jag tänker på vilka fina minnen du har gett mig. Jag älskar att vi fick dela på detta tillsammans och det ska bli så kul att se vad nästa år har att bjuda på till oss. Vill bara att du ska veta att du betyder så himla mycket för mig, för det gör du verkligen. Jag önskar att alla där ute har samma tur som mig att få finna någon som dig. För alla behöver en Linda i sina liv. :) Men framförallt TACK för att du finns och för att du är min vän och att jag fann dig när jag behövde dig som mest. :')




Nyår

Åh imorgon är det nyår. :) Om 24 timmar skålar vi och jublar in ett nytt år. Här hemma blir det ett lugnt nyår med familjen. Det räcker gott och väl för mig. Ska bli så mysigt och bara tanken på att få pussa på Alvis vid tolvslaget får mig att bubbla av lycka. Tänk att ett barn kan förändra livet så drastiskt? Tanken att vara utan Alvis får mig att tappa luften, jag skulle drukna utan henne. Skulle aldrig vilja vandra på denna jord utan henne. Hon är det bästa och finaste som finns. Min lilla lilla Alvis. <3

Imorgon ska Robin och jag laga en jätte god middag. :)

Kvällens meny är:

Förätt:
Toast skagen
Avokado med mimosa-sallad

Huvudrätt:
Potatisgratäng, oxfile i ugn med smörstekt sparris och filoknyten fyllda med svamp, chevre å tomater i en kantarellsås serves med en stoor fetaost-sallad till. MUUUUMS!

Efterrätt:
Ostbricka med kex

Åh det ska bli så gott :)) 
Blir nog ett glas rött till maten och sen skålar vi med antingen rose moet champagne eller jordgubbsdricka haha Lite skillnad kanske, men vi får se helt enkelt. :) Lite nyårspussar på detta så kommer det bli världensbästa nyår. :)

Jag är så nöjd med min familj <3




Gott nytt år alla mina läsare. Hopppas ert nyår blir perfekt :)


Bvc idag

Nu är två månaders kontrollen gjord. Alvis är ju egentligen två och en halvmånad, så blev en lite sen två månaders kontroll. :) 

Alvis väger nu 5220 gram och är 57 ½ cm lång :) Det tar sig sakta men säkert :D
Läkaren kollade igenom Alvis på nån min, allt gick så fort men hon är en fullt frisk bebis. Trode denna kontroll skulle ta lite längre tid men icke ska nicke. :)

Just nu försöker Robin natta Alvis, han är så duktig. Många gånger får han Alvis och sova när jag misslyckas. haha :) Gah Alvis är så söt när hon pratar, gud vad man smälter. Det låter så himla sött!




Alvis älskar att sitta med pappa å titta på dom fina röda borden :) Haha


Bvc imorgon

Linda och jag speeda runt med våra sötnosar idag på stan. Jag hittade lite fina bodys och en klänning. Dock bara klänningen som var på rean. Ska tvätta upp kläderna imorn så Alvis kan använda dom. :) Min stora tjej använder ju stl 62 nu men kan fortfarande ha 56 också. Men dock inte alla, så måste rensa lite, vet inte vart jag ska göra av alla för små kläder. Har inte mage till att sälja dom, vill spara allihopa haha :) Men vem vet tänk om Alvis får en lillasyster eller lillebror iframtiden? Iofs kanske inte alla rosa kläder blir så poppis då, men iallafall. :) Nästa vecka ska vi på info-möte om babysim, vi kom ju med i gruppen på tisdagar :D Wihooow!! Åh Alvis ÄLSKAR verkligen att bada så tror hon kommer tycka det är jätte roligt. Tydligen så får man vara två i vattnet, oavsett om de är Robin eller någon annan, samt att anhöriga får vara med och titta på :) Så myyyys, måste ha med kameran! <3



Tröttis <3 Ikväll drack hon sammanlagt 260 ml på en timme? det är ju helt galet mycket för att vara elva veckor? Men nu sover hon mätt och belåten iallfall :) Haha


Efter en studs vila från bloggen¨..

Efter en stunds vila från bloggen så är jag nu tillbaka. Vet inte varför det blev sånt break, men hade väl inte suget helt enkelt. :) Dagarna bara rusar iväg här hemma.. På torsdag är det bvc och det ska bli såååå spännande!! Läkarkontroll står på schemat. Hon blir ju Elva veckor imorgon så jag fattar inte riktigt om det här är "två månaders kontrollen?" Det måste de ju nästan vara. :) Gaah va spännande! Vill veta hur lång hon är och vad hon väger. :) Vi använder ju mest stl 62 nu, 56 börjar bli förkorta. Var på tuna park idag och kolla in rean lite snabbt, ville se om det fanns något till Alvis. Men blev jätte besviken, vart var alla kläder egentligen? var ju jätte tomt. :(
Men Alvis fick en jätte fin inomhus overall som är så himla fin. Åkte sen till Mklädhuset Dom har jätte fina kläder där, och jag hitta en jätte fin kofta och byxor som är röda med massa vita blommor på för endast 70 kr. :)




Åh vist är den fin? :)




Alvis har nu tre olika Lamaze leksaker. :) Hon verkligen ÄLSKAR dom. Hon drar i ringarna och klämmer deras fötter. haha så söt, sen pratar hon med dom. Det är jätte kul! :) Finns det något mysigare än bebisprat?

Alvis fick även en kanin i julklapp som är så mysig och när man drar den i svansen så spelas den en liten melodi. Hon somnar som en stock när hon får dosa med den :)




Imorgon ska jag träffa Linda och Hugo. Det känns som en evighet sen! De blir race med barnvagnen och sen kolla in bebis rean på stan. :) Får se om det finns något där till Alvis. <3


Respektlös sjukvård

Efter att Alvis somna igår så tog det inte lång stund innan allt starta om igen. Natten var så hemsk att jag får ont i magen att tänka på den. Vid fem imorse vandra Alvis och jag i garaget, varv efter varv. Inte hjälpte det något.. men framåt sex så tog hon äntligen bröstet och kunde sedan somna. När jag vakna vid elva så åt Alvis lite sen satt jag stirrandes in i väggen med en stor klump i magen. Tanken om kommande natt fick tårarna att spruta. Jag orkar inte se henne ha så ont. Ringde 11-77 igen och fick pratat med världens elakaste kärring som skällde på mig att jag hade gett Alvis alvedon och inte åkt upp med henne till sjukhuset? Blev så ledsen att jag lipa i telefon kunde inte ens försvara mig eller orka förklara att jag hade fått ok FRÅN DOM!! Hur kan nån vara så otrevlig? Det sluta med att hon sa åt mig att åka upp OMEDELBART till sjukhuset eftersom Alvis kunde ha en infektion i kroppen? Snacka om att skrämma upp en. Börjar gråta bara jag tänker på kärring jäveln.
Väl där uppe så får jag prata med en lika dum receptionist. Förklarade läget hur Alvis har vart dom senaste dygnen och hur hennes beteende har förändrats. Beräta även om att hon har som små vita/röda prickar precis där hörntänderna ska komma i munnen. Vet ni vad hon gör?? först skrattar hon lite och frågar.. - så du är här för ditt barn skriker på natten?
Som om det var hur naturligt som helst att barn skriker och jag är bara en dum liten mamma som är överkänslig, hennes blick och nedvärderande skratt sa allt. JA JAG VET ATT BARN KAN SKRIKA MEN AtT HA DÖDSÅNGEST, SKAKNINGAR, SVETTNINGAR VÄGRAR ÄTA OCH BARA HAR HANDEN I MUNNEN SÅ ÄR NÅGOT FEL?? jag känner ju inte igen min dotter. Sen vräker hon ur sig att det ABSOLUUUUUUT INTE ÄR NÅGRA TÄNDER. nej nej hon är aaaaldelse för liten.. Toppen på grädden är att hon sitter med sin kollega och låter så jävla otrevlig om vad hon ska skriva.. - Ska jag skriva att hon har taggar i munnen? hahahah
Fyfan vad illa bemött man kan bli av sjukvården. Blir så jäkla ledsen bara av att tänka på dom.
Hur som helst så fick vi träffa barnläkaren. Tack gode gud att hon ändå var bra. Hon lyssna verkligen på vad jag sa och kolla igenom Alvis. Hon hitta ingefel men sa att allt tyder på tandsprickning, och att hon inte viste vad det var i munnen. Hon kunde inte svara på att det var tänderna men att det inte var omöjligt att det var dom, då det verkar som det och allt tyder på det. OCH att alvedonen hjälper. Berättade för barnläkaren att jag hade givit Alvis en halv alvedon och hon sa att det kunde jag absolut göra. Hon sa även att jag kunde ge en hel då halva inte hade så bra effekt. Alvis sov som en stock när vi kom hem, men vid elva starta allting igen Alvis vrålar och ingenting går att trösta med, varken mat, kärlek, vandring, bumba, lek och avledning. Det finns ingenting! Fick ge henne en alvedon tillslut och nu sover hon gott sen en timme tillbaka i vagnen.

Något är ju fel, hon har ju så ont och det känns så fuktansvärt att inte kunna trösta eller hjälpa henne. Jag blir så himla ledsen och samtidigt är det så fruktanssvärt ansträngande att den man älskar mest av allt har så fruktansvärt ont och bara skriker. Paniken är inte långt borta och det tar så hårt på psyket. Nu sover hon äntligen och att se henne så lugn och avslappnad får mig att bli avslappnad. Jag hoppas verkligen inte det blir värre igen. Sitter bara och väntar på vad komma skall. :( Min lilla lilla Alvis hoppas verkligen du får en god natt nu.



Tandsprickning??

Gaaah är det därför våra senaste nätter har ballat ut totalt? Är det därför hon tuggar på händerna? sprutar saliv? Ändrad färg och lösare avföring? skriker som ett brandalarm som inte går att stänga av? Kan inte äta utan att bli ledsen?

Ringde bvc imorse och jag nämnde ev om det kan vara tänder på g, men det trode dom inte. Förstår de, med tanke på att hon bara är 8 veckor. Vi prata om att det kunde vara något jag har ätit, så hon får lite magknip. Men efter att Alvis blev så ledsen ikväll igen så kände jag efter i munnen och hon har uppe i överkäken en varsin hård vass prick där hörntänderna ska komma. Dom är lite vita och det är rött runt omkring och jäklar vad ledsen hon blev när jag kände. Kunde inte trösta henne på någotsett, svetten rann om henne och hon blev så varm. Blev så ledsen själv att jag höll på att stupa. Ringde till 11-77 och sa vad jag misstänkte och undra om jag kunde ge alvedon? Hon trode inte på mig. Eftersom Alvis är såååå liten. Men vad tror hon? att jag inbilla mig det jag kände? Har läst massor om bebisar som får tänder tidigt och öven först i överkäken. Dock är det ovanlgit speciellt med hörntänder. Men vad är det annars jag känner för piggar? och hon har ju förändras dom senaste dygnen. Hon suger  och gnager på händerna, vill knappt äta på natten, skriker, har jätte mycket saliv. Alla symtom tyder ju på detta. Det slutade med att jag kunde ge henne en halv alvedon och det tog tio min sen kunde Alvis ta imot ersättningen. På bara minuter så såg man hur hon slappna av mer och mer. Från att ha händerna som små golfbollar under hakan till att ligga helt utslagen med händerna ovanför huvudet och munnen öppen snarkandes. Min lilla snutta. Hon måste ju ha haft hur ont som helst. Ska ringa BVC på måndag morgon igen.. Undra om hon kommer ha piggarna länge eller om tänderna kommer bryta igenom tandköttet snart. Hoppas det inte tar långtid innan Alvis blir av med det här eländet. :( Är så ledsen för min lilla ängels skull. Om någon har vart med om något liknande får ni gärna säga till.




Min glada ängel innan smärtan tog fart <3




Framsteg

Åh Alvis är så duktig!! Hon har gjort enorma framsteg på bara några dagar. Nu när hon reser sig när hon ligger på mage så rullar hon runt på rygg!!!. Har gjort det fyra ggr idag :D Sen i stället för att slå på sina leksaker så griper hon nu tag och drar i dom. :D Är så stolt, så jag känner mig tre meter lång. :D Haha Det händer nya grejer varje dag känns det som :) Sen helt plötsligt så dregglar hon massor från att aldrig ah gjort det. Det bubblar salvi ur henne haha så söööt, speciellt när hon pratar <3 Min fina lilla Alvis. :)



Älskar dig Alvis!

Julkorten

Dom flesta julkort är nu iväg skickade, så håll utkik. ;) Har bara några kvar men dom tar jag imorgon :) Alvis är så fin på kortet. :) Blev jätte nöjd!


Alvis sprattlar på och pratar som aldrig förr. Haha så söt idag, när jag gick ifrån rummet så verkligen skrek prata hon skit sur på lamaze elefanten. Undra vad han hade gjort? en riktig uppläxning blev de. :)

Önskelista



Åh det finns så mycket fina saker som jag skulle vilja köpa till Alvina. :)
Har ju köpt en leksak från Lamaze märket. Fy satan i gatan vilka bra bebisleksaker
dom gör. För bådet sinnet och utveckling. Alvina älskar den, hon skrattar, ler och hela hon bubblar när vi leker med den :) så söööt.. och jag är ute efter en till :)








Denna häst tror jag Alvis skulle älska :) Så fina färger, prassel och ringar :)
Vet att Mormor och farmor läser detta ;)



Eller nu när hon börjar bli stabil i nacken skulle denna BUMBO stol sitta fint. :)
Den är jätte populär och alla som har en verkar älska den och vara så nöjda.
Åhhh detta ska jag försöka få ihop till Alvis i julklapp :)

Älskar Bumbo stolen och Lamaze leksaker <3 Vill bara beställa allt nu. :)
gaaaah!! Kommer jag lyckas hålla mig?? Jag älskar Barnenshus <3
Så farmor och mormor läser ni detta och tänkte köpa något till Alvis i julklapp så
önskar hon sig detta ;) hahaha Puss på er

Bvc imorgon

Tiden springer fram och imorgon är Alvis 8 veckor. :) Hon växer så det knakar, imorgon ska vi till bvc och det ska bli så spännande å se vad hon väger. :) Vi var hemma hos Linda och Hugo idag å det måste vi göra om fler gånger. Längtar till dom blir större så dom kan leka mer. :) Det Alvis roar sig med nu är att slå på saker, ibland greppar hon om den inte "åker iväg". :) <3 Åh längtar tills imorn. :D Då blir det även promenad med Linda å Hugo. :)!!


Älskade Tina



Idag på kvällen var jag över och hälsa på Tina en stund. Vi gjorde knäck och drack glögg... å såklart prata massor. :)
Med mig hem fick jag denna fina bok. Tina håller på och läser lärarprogrammet och då hade hon vart på en föreläsning där dom tipsa om denna bok för småbarn. Man ska läsa ur den en kvart om dagen så hjälper man barnets tal och språkutveckling. Så tänkte hon på lilla Alvis och köpte den till henne. Så himla jäkla gulligt. Höll på och lipa när jag läste dom fina orden. Gissa om jag ska läsa denna mååånga ggr? Den är så fin och har så mysiga bilder. :) Tack igen älskade Tinis! <3







Våran fina favvobok <3 Tror Alvis kommer älska denna :)


Så himla stolt!!

Alvis låg och slog på sina leksaker i babygymmet så himla söt. :) Allt går så fort nu! Tränade även att ligga på mage, och vet ni vad? hon lyfter upp huvudet och hela bröstet å stannar sedan så? Hon lägger isg inte ner och vilar igen?? Blev helt paff och sprang efter kameran. :D Åhhhhh så himla söt!!! Efter en stund tog jag upp henne själv och då hade hon inte ens lagt huvudet neråt. Sen pussa jag sönder henne. :D









Åh, vist är hon söt? Mitt hjärta smälter :)

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus