Tille just nu



Tröött efter en dag med vovvisar och grillning <3


Hundens Budord

Hundens budord (läs och tänk...)

Jag lever i ungefär 15 år.
Varje gång du lämnar mig, betyder sorg för mig.

Ge mig tid att förstå vad du begär av mig. Gör mig lycklig, du är hela mitt liv.

Var inte arg på mig länge åt gången och lås inte in mig som straff.

Du har ditt arbete, dina vänner, dina nöjen. Jag har bara dig.

Tala med mig fastän jag inte förstår orden; jag blir glad bara över att höra din röst.

Kom ihåg att jag aldrig kan glömma hur du är mot mig.

Innan du slår mig, kom ihåg att mina tänder kan krossa din hand,
men jag använder inte min styrka mot dig.

När du blir irriterad på mig för att du har mycket att göra,
så tänk på att jag kanske är sjuk, har ont i magen, är trött eller deppig.

Ta hand om mig när jag blir gammal; kom ihåg, du blir också gammal.

Var hos mig när jag har det svårt, allt blir lättare bara jag har dig.

Jag älskar dig.  

Din hund.

























Tillis <3


Snabba puckar

Gud vad dagarna går fort! Idag vakna jag vi nio (och tusen ggr innan de) och kunde inte somna om. Tog ut Tille på en solig morgon promenad. Är rätt mysigt när vädret är så fint att gå ut med honom. :) Saknar inte vintern! Efter det fixa mig och gick ner på stan. Byte tillbaka två shorts på hm som Robin inte ville ha, fixa mitt frikort som nu gäller till sista mars nästa år! Gissa om jag ska kolla igenom hela kroppen nu för minsta lilla fel? haha

Efter det kom jag hem, och åt nybakat bröd och kolla på top model. :) Somna en liten stund innan vi fixa i ordning oss och åkte till Sandra med glass och jordgubbar. ( Robins lillasyster) Efter det flög vi fram med bilen till barvalappen där vi titta på när hans Mamma Annica träna sina hundar i vattnet. Super duktiga! Hon tävlar jätte mycke med dom

Efter det grilla vi. Hihi åt massor, fattar inte hur jag kan få plats med allt. Mmmm Grillad stark tjockkorv.. Mmm

Tille och deras äldsta hund Fia. Hon är 98 människor år haha de ni. Men Tille är inte en sån som bryr sig om åldern. haha













Den sista bilden är mitt mål att bli så brun igen. :) Pallar intevara såhär vit haha


Går in i vecka 18 på lördag





Om det är din första graviditet kan det vara bra att veta att det inte är magen som kurrar utan barnet som rör sig. Nu kan du vara riktigt säker på att det finns en baby där inne. Vid det här laget är du förmodligen lika pigg som innan graviditeten och det är möjligt att sexlusten ökar. Höga östrogenhalter i din kropp får blodmängden i bäcken- området att öka. Detta bidrar till att du oftare och snabbare än vanligt blir sexuellt upphetsad. Varsamma samlag under graviditeten är helt riskfritt, men kontakta din MVC om du är orolig.

Det 16 veckor gamla barnet är nu 12,5-14cm långt mellan huvud och stjärt och vikten ca 200g. En enormt aktiv period börjar med rejäla träningspass. Han eller hon vrider och vänder på sig, sparkar och slår. Små luftbubblor som kallas alveoler eller lungblåsor bildas nu i lungorna. Fingrar och tår ser alltmer färdiga ut, och de virvlar och ränder som utgör barnets unika fingeravtryck börjar framträda. Nu ligger ögonen i rätt läge och i tarmen har barnets första avföring samlats - barnbeck. Om det skall bli en pojke så bildas prostatan nu.

Ofta görs en ultraljudsundersökning i vecka 16-19, det görs dock inte alltid för de som gör NUPP-test i vecka 13.

Vill du visa den växande magen lite extra, är det nu bra tid att beställa Bebiströjan

Det kan också vara bra att börja fundera på om man vill ta ett once in a lifetime-foto på magen. Läs mer om Lina och Linda som skapar bilderna med professionell makeup och upplevelserna med det lilla extra i Stockholm.


Är det bebisen som buffar? Fosterrörelser?

Imorse när jag låg i solariumet så helt från ingenstans får jag världens buff under naveln. Blev helt stel och tänkte om det kunde vara bebisen? kändes som nått stång i mot magen haha.
Sen nu på kvällen när Robin hade sin hand på magen så fick jag en till buff ungefär på sammaställe. Trode först det var Robin som gjorde något med handen. Sen kom en till några sekuder efter så starkt att jag hoppa till, sen ytterligare än. Kändes jätte läskigt och heltskumt! Är det bebisen jag känner?? Haha är lite rädd :) Känner även små bubblor och någon fisk som håller på där inne. Blandat typ.






Trimma Tille

Långhårig och tovig i pälsen!




Trimmar var är tille? haha



¨Dock är han inte Tillfixad här. Men super len och super söt och inga Tovor alls!!!


Dagen som börja dåligt sluta iallafall bra <3



Tack för era fina kommentarer!
Började med städningen efter att jag publicera inlägget, sen efter en liten stund kom Robin upp och hjälpte till. Trode först nån hade tvingat honom. Haha men han städa köket och dammsög hela lägenheten, börja tvätta och fixa i ordning balkongen.
Efter det åkte vi ut i skogen med Tille. Var super mysigt, vi gömde godisar i gräset som tille fick söka efter. Nu sitter jag här proppmätt efter en sen lunch tidig middag. Imorn ska Robin åka och köpa lås till min cykel sen fixa ihop den. :D
Nu är jag helt slut som vanligt. Vi hörs säkert senare. Nu ska jag lägga mig i soffan och ta det lugnt en stund.








Tille ger mig en puss!




Höll på att kliva på denna! *ryser*



haha Robin bada med Tille


Ledsen frustrerad och arg

Siter här och försöker lyssna på musik som ska göra mig glad. Men känner ändå att gråten är nära. :( Har en blodsmak i munnen, undra om det är järnbrist?? Kanske borde börja äta järntillskott nu. Äter ju inga vitaminer för jag förknippar dem med illamående. :(
Hade för ca tio dagar sen MYCKET MYCKET kraftiga sammandragningar som kom ca 20 till 15 min mellan rum, 6-8 gånger. Tills slut satte jag mig i duschen med varmt vatten över magen. Tillslut försvann det, men var ändå väldigt öm. Nu sist jag jobba i måndags kvälls fick jag dessa kramper igen, och jag kunde knapt röra mig! Var helt stum och stod rakt upp och ner och verkligen bad en stilla bön att det inte var någon fara. Kommer ca 20 min mellan rum. Var tvungen att gå på toa. Var öm i magen resten av kvällen och kunde inte ens böja mig. Gick och la mig när jag kom hem sen mådde jag bättre på morgonen. 

Sammandragningar ska ju inte "göra ont" iaf inte så här ont så tidigt.
Läste precis om detta: 



Mina förvärkar/sammandragningar gör ont!
Smärtsamma förvärkar/sammandragningar är i och för sig inte något farligt. Men de är ändå en signal på att något inte är bra. Kanske handlar det om alltför stor belastning, att du är överansträngd eller stressad. Det bästa sättet att motverka besvären med smärtsamma sammandragningar är att ta det lugnt. Korta ner arbetsdagen, se till att bli sjukskriven och vila mycket.
Om du har mycket kraftiga sammandragningar brukar man kontrollera livmoderhalsen med tanke på för tidig förlossning. I vanliga fall brukar inte sammandragningar påverka livmoderhalsen, men om den av någon anledning är försvagad kan det hända att den öppnar sig i förtid.
Om du känner dig orolig kan du alltid ringa din barnmorska och/eller förlossningen.

Hur vet man om det är förvärkar eller riktiga värkar?
Ibland kan man få så kraftiga förvärkar att man tror att det är förlossningsvärkar, men värkar som försvinner när man reser sig upp är i regel förvärkar. Man kan också prova att ta en dusch eller göra något annat avslappnande - går värken över är det antagligen bara förvärkar. Regelbundna förvärkar kan dock vara ett tecken på att förlossningen är nära. Om du är orolig kontakta din BM alternativt förlossningen.



Börja precis blöda näsblod, kanske därför jag kände blodsmaken i munnen? Har bara blödit näsblod nångåg innan.
Men jag är ju stressad av mig det vet jag. Jag gör det stressigt för mig på jobbet för tankarna går hela tiden igenom allt jag ska göra och det har vart mycket i helgen på det plan jag har vart på. Vilket säkert har gjort det tyngre rent psykiskt också.
Sen är Robin på mig hela tiden och tjatar om allt. Fattar inte varför han aldrig kan göra något själv. Jag ska lixom ta hand om han också, plus all städning, tvättning, matlagning och då hinner jag inte ens komma hem innan jag känner stressen smyga mig på, och tänker hela tiden när jag ska hinna med allt, plus att jag blir så himla trött på kvällarna. Plus att det är fan stressigt att leva i ett skitit hem och han bryr sig inte?? Han går bara runt och säger att det behövs tvättas städa eller ja vafan som helst?? JA MEN GÖÖÖÖÖR NÅGOT DÅÅÅ!! Åhh jag är så jävla arg och ledsen just nu så min hjärnan fungerar inte ens!!!!!

Nu ska jag iaf sätta i gång med städning så han kan vara nöjd när han vaknar!


Är så grymt ledsen så finner inga mer ord just nu.


Gravid vecka 17

Gravid vecka 17

Illustration: Svenska Grafikbyrån Förstora bilden
Illustration: Svenska Grafikbyrån Förstora bilden

Barnet

Vikten har fördubblats de senaste två veckorna. Barnet har koncentrerat sig på att organen ska växa och utvecklas och har hittills varit ganska smal.

Nu börjar den samla på sig fett. Fettet behövs för att kunna hålla värmen när barnet kommer ut, men också för att skydda de inre organen.

Vikt 170 gram.

Mamma

Se till att fortsätta äta rätt. Du kan börja svettas mer än normalt. Detta beror på den ökade blodmängden i din kropp. Många gravida blir även täppta i näsan. Du bör undvika nässpray, men koksaltlösning går bra. Det finns som spray och pipetter. Du kan även få mer besvär med flytningar samt få smärtor i ljumskarna. Nu är det dags för ultraljudsundersökning. 

Svampinfektion

Sockermängden i slidan ökar under graviditeten och det är lättare att drabbas av svampinfektion i och runt slidan. Symtom på svampinfektion är sveda, klåda och flytningar. På apoteket finns receptfri kräm och vagitorier (en sorts tablett som man för upp i slidan) mot svampinfektion. Även din partner bör behandlas eftersom ni kan överföra infektionen till varandra när ni har sex. Fråga din barnmorska om råd.

Pappa/partner

Dags för ultraljud. Nu kan du få se ditt barn för första gången. För många blir det en aha-upplevelse och först nu förstår man vad som faktiskt försiggår i den växande magen. För pappan känns det otroligt att där finns ett litet liv som ni skapat tillsammans. Vid en del mottagningar får man en bild eller video att ta med sig hem.

Hos barnmorskan/kontroller

Ultraljud

Vid det här laget har ni säkert fått en kallelse till ultraljud. Undersökningen görs i graviditetsvecka 17-20 på den ultraljudsmottagning som du har valt. Undersökningen är den vanligaste formen av fosterdiagnostik och är givetvis frivillig. Med ultraljud kan man beräkna barnets storlek och utifrån det fastställa tiden för förlossningen. Man tittar även efter om det är ett eller fler barn, var moderkakan sitter och om det finns allvarliga missbildningar. Du och din partner får möjlighet att se barnet på en bildskärm. Ni kanske ser armar, ben, ryggraden och hur hjärtat slår. Det är spännande och många tycker att barnet blir mer verkligt


Glad Påsk!

Känner att det är dags att uppdatera bloggen lite. :) Gick ju på att jobba i torsdag så dagarna bara rusar i väg tillsammans med min energi, som jag lyckas finna lite här och där. :) I onsdags var vi och fira Robins syster Sandra som fyllde år i torsdags. Var jätte kul att träffa henne :) Hon är så vacker!


Sen nu har ju påsken kört igång. :) Igår blev jag bjuden med Robin hem till svärmor på påsk middag! Det var super gott!! Var ju så fint väder också så vi kunde sitta ute. Var så himla härligt. Vill göra om det nuuu :( haha Sen mot kvällen blev det spel. :) Robins familj är så rolig man skrattar alltid massor och oftast brukar vi spela något roligt spel. Hihi
Somnade så tidigt igår, redan vid halv nio. Vaknar dock som vanligt på natten av att jag måste på toa, problemet är bara att vissa gånger hinner jag piggna till och då blir jag alltid illa mående för blodsockret är väl lågt. Så fast jag inte ens är hunrig eller sugen måste jag ta något litet att äta. Inatt blev det blåbärsyohgurt med havrefras i ett litet glas. ) sen sov jag fram till tio! Haha :)
Vi halv två ska jag traska till jobbet och kommer spendera min kväll där! Börjar sju imorgon bitti igen så jag kommer nog somna fint ikväll igen :) Imorn efter jobbet ska jag hem till Mamma direkt efter för att träffa min familj. Sen klockan fem blir jag hämtad av pappa för att åka till honom. Full späckad dag på söndag och måndag blir det jobb igen. :( Hmm


Nu måste jag äta frukost magen kurrar massor!

Glad påsk på er :)



Min födelsedagspresent blev en cykel!

Åhhh vet ni hur glad jag är!!! Robin gav mig en cykel i sen födelsedags present. Verkligen världens bästa present! Behöver en cykel så himla mycket, för det skulle underlätta mitt liv något otroligt. Varje gång jag ska ner en snabbis på stan eller ta mig till jobbet eller hem? Det är så jobbigt när jag har jobbat en hel dag och sen knalla hem i mörkret. För det första är det sjukt läskigt sen bidrar det till mer smärta i ryggen. Nu kan jag bara svischa nej för den låånga backen. :D Elller när jag har handlat något tungt så kan jag bara ta cykeln!! Jag vill ha den nuuu :D Vad jag än ska göra så har jag min cykel!! Och kroppen kommer ju inte bli lättare just nu!!

Hade ju en jätte fin cykel som jag köpte efter en sommar då jag hade sparat ihop pengar. Använde den flitigt hela hösten och när jag kunde under vintern, då bode jag ju även i cityhuset vilket gjorde de ännu längre till jobbet. Seeen fick jag för mig på våren att cykla till Robin. Vilket sluta med att jag hade cykeln för jämnan i garaget. Allt var frid och fröjd tills dom skulle ha vår städning för ganska så exakt ett årsedan. Duktiga jag tog ut min cykel fast det tydligen inte ens behövdes!! och ställde den vid slott skolan, mellan sju till fyra en vanlig vardag. Kommer tillbaka och ska hämta min fina cykel, och då är den borta. :( Haha Var så ledsen så tårarna spruta. Efter det har jag inte köpt något cykel utan gått överallt. Har ju inget körkort. Har ju visserligen fått skjus också. :) Men iaf! Nu har jag världens finaste cykel!!!! Är så himla glad :D







  Tack mitt hjärta! Denna ska jag svischa runt på hela våren och sommren. :D


Tid för klippning, toning och slingor!




Äntligen har jag bokat tid hos världens bästa Jessika! På tisdag klockan nio ska de klippas tonas och slingas på studio ett  yeeey

Dagens inköp



Blev två mamma tröjor. En vit och En persikafärgad
3 bhar
9 par trosor
9 pr sommar strumpor
2 par shorts
3 klänningar
2 koftor
1 bikini
2 linnen

1 brun utan sol
1 deo
hårspännen och hårsnoddar
Läpsyl
Hårinpackning
Handkräm
2 nagellack



Mycket Nöjd :)


Resturang F12 Stockholm, stor shopping och en unge i minuten

Haha denna dag har vart helt sjuk. Vaknade vid sex imorse av att jag hade drömt en mardröm. Var jätte rädd och var tvungen att berätta hela drömmen för Robin, stackarn. haha Vaknade sen vid nio av att jag var pigg som en lärka :) Sprang upp och fixa i ordning med och åkte sedan till Tunapark, behövder verkligen köpa nya kläder. Iaf en uppdatering av garderoben. Gick super bra, när kassarna var för tunga satte jag mig på en bänk och pusta ut. Ringde efter en taxi och åkte hem en snabbis.  Tvinga Robin att sitta i soffan rakt upp och ner och säga hur fina kläder och saker jag har köpt. haha Min bror kom även över då han fick skjus till en vän :) Efter det skullle vi åka och äta lunch i strägnäs. Insåg snabbt att de mesta var stängt när vi börja åka, så det sluta med att vi impuls gasar tll stockholm :D Vart så glad, solen sken och musiken spelades! Sjukt najs :) Parkerade brevid fredsgatan och såg att dom öppna kl 17:00 vi var där 16:57! och allt var bokat förutom ett bord. skillat!! :D

Haha vi satt och valde mellan avsmakningsmenyn och bara vanliga rätter. Robin valde avsmakningsmenyn och jag kunde ju inte vara sämre.  Fy *** va hungriga vi var! höll på att dö,haha satt och tänkte för mig själv att jag kommer aaaaaaldrig bli mätt på dem här små rätterna. Helt seriöst höll jag på och börja gråta mot slutet. Satt och tänkte flera gånger om jag skulle gå och kräkas i mellan två rätter för jag var så mätt. hahaha
Alltså Robins min var ändå den bästa mot slutet. han ba- Nej nu var de fan den sista de kan ju inte vara flera.
(jag försöker stilla tänka hur fan mång rätter vi egentligen har ätit) och dem kommer in med fler!! Haha trode Robin skulle skicka tillbaka allt. Till och med våra bordsgrannar satt och skratta åt oss och tyckte synd om oss!! då är det illa! Men lika häftig upplevelse varje gång :) Satt och reta varandra på slutet om olika maträtter,för båda höll på och dö. haha

Kasta oss hem vi halv nio mot eskilstuna för att inte missa en unge i minuten. Haha vi var hemma till nio. De ni
Skillat! Åh dagen har vart så bra, tänkte på de när vi åkte hem. Satt och sjöng i bilen och farde fram på dom tomma vägarna. Kändes som att vi var bästavänner idag fast ändå tillsammans. haha Tack för en grym dag älskling! var längesen jag skratta så mycket!!!



Den i mitten var sjukt god, musslor :)



Ser inte så bra men har för mig detta var forell




Haha ser inte så gott ut. Murkel namnam



Hummer <3









Gotlands kanin haha









Åh så god Rabarber <3










Natti

Är så trött så ögonen går i kors. Ska hoppa in i duschen lite snabbt sen bumbs i säng.  Imorn jobbar jag bara till klockan två!! åh så skönt :) Kommer springa hem sen. Haha jag och mitt hjärta ska ut i skogen med Tille. Jag längtar massor, älskar att strosa runt på småvägar ute på landet <3 åh vill nu!!! Sen imorn kväll ska jag grilla med Daniel! Ska bli jätte kul!!!  Njuta av tredagars ledigt sen drar det ihop sig igen . Nej nu måste jag till dusssen!


JAG ÄLSKAR DIG ROBIN! Hoppas det har gått bra i natt och att du snart sover gott!! Glöm inte att ställa klockan på två imorn. (Lär ju påminna dig innan jag lägger mig men iaf) Haha  och glöm inte att gåå ut med Tille innan du går och lägger dig! pusspuss väck mig inte!

Lördag Gravid Vecka 16

Gravid vecka 16

Din bebis

Din bebis är nu ungefär 80 gram och 11-14 cm stor! Det är inte bara fostret som växer, utan också livmodern och moderkakan blir större för att kunna försörja utrymme och näring till ditt växande barn.

 Bebisen kan nu gripa med händerna, sparka och tillochmed göra kullerbyttor! Huvudet är nu upprätt och i ansiktet utvecklas muskler som gör att den redan kan grimasera, som att till exempel kisa, rynka pannan och öppna munnen. Skelettet har nu tillräckligt med kalcium för att kunna synas på en röntgenbild. Naglarna är väl utvecklade och benen är längre än armarna.

 Då fostret rör sig allt mer och allt livligare så kan du möjligen börja känna dess rörelser i magen. En del kvinnor säger att det känns som gaser eller att magen kurrar. Om du inte känner bebisens rörelser ännu så ska du inte oroa dig, eftersom det kan dröja ända till vecka 20 innan du känner något.

Du

Du kan känna att hjärtat slår hårdare än vanligt. Det beror på att du nu har 20-25% mer blod än vad du har normalt.

 För bara sex veckor sedan vägde din livmoder ungefär 140 gram. Nu väger den 250 gram, nästan en fördubbling! Fostervattnet som omger fostret väger ungefär 200 gram. Använd gärna vårt viktkurveverktyg för att följa (och kanske dela med dig av) hur din vikt förändras under graviditeten.

 Mjölkkörtlarna börjar producera mjölk omkring denna veckan och detta kan orsaka spänning och ömhet i brösten. Blodkärlen blir mer synliga under huden på grund av den ökade blodgenomströmmningen.




Utgång Vs Nätshopping ÖL Vs Louis Vuitton

Här sitter jag med ett glas kallt vatten. Robin är ute med Tille och ska strax ner på krogen. Känner mig en smula avundsjuk. :( vill också festa och roa mig ute! Speciellt nu när det är vår. Hihi men jag ska inte klaga har ju Tille som sällskap. Samt har jag ju en liten plutt som far runt i magen.Tror jag är nästan hundra på att jag kände fosterrörelser för första gången ordentligt idag. :) Som en liten liten fisk som sprattla runt lite under naveln på högersida. Skum känsla! Tänk att något bor i min magen just nu. Haha Va knäppt det låter. :) Snart har halva tiden gått! Om en kvart är vi i vecka 16!! Det går frammåt. :)

Har fått Nätshoppa idag!! Tröst shoppa för en ensam fredag och fira för fosterrörelser. :)

Louis Vuitton solglasögon i svart och guld. :)
Sen en Mulberry väska, seeen en Victoria secret body splash :) Jag är SÅ HÄÄÄÄR GLAD:)

Just det, vet ni! Jag kolla lite hur många helger jag jobbar ungefär då de känns som att jag jobbar varje helg. Jag jobbar tre hela helger i snitt varje månad plus vecko dagar också såklart! Men jag är glad för det, jag älskar mina jobbar kompisar, plus att nästa helg är det påskhelg och vet ni vaaaaad???? JAG JOBBAR ÄNDA FRÅn TORSDAGS KVÄLLEN TILL MÅNDAG KVÄLL!!! Fatta va pengar det blir?? :D Wieeeeee


Nu ska jag strax gå och smörja magen. :) Mys

Jobba igår, idag, imorn och i övermorn! Gäller att samla batterierna så man orkar.


HavendskapsOlja



Köpte även denna idag. :) Ska vara bra mot bristningar! Har dock inte fått några än men det kommer säkert med tiden :) Har någa andra bra krämer jag smörjer med också. Men denna var jätte mysig. :) Helt kladdig men len om magen :) Mysigt sen när man känner sparkar och ska smörja magen :) Det borde komma snart!! Om ett par dagar är vi i vecka 16!!




Gravid och Dofter

Kom på en grej som är lite lustig. Haha Var och handla själv idag på ekängen medans Robin var med Tille. Kommer på mig själv att stå med alla möjliga rotfrukter under näsan inne på fruktavdelningen. Haha måste ha sätt ganska lustigt ut, där står jag helt ensam och luktar frenetiskt på allt ifrån palsternacka till selleri. Mmm det luktar så gott!!!! Undra om det har med något av min graviditet att göra? haha för jag har inte vart så intresserad av sånt innan:)

Kanske borde äta mina vitamintabletter bättre?? 

Onsdag

Sitter här och dricker ett glas nypressad apelsin och äter färska jordgubbar. så gott! På tal om gott så lagade jag världens godaste middag idag, potatisgratäng med lövbiff, persiljesmör, sallad, beasås, kantarellsås och fyllda champinjoner med scharlttenlök, vitlök, svamp med grädde och kryddor. Mmmmm :) Ibland lyxar vi till det! haha 
 Säkert därför magen är så stor på bilden nedan för haha!

Var uppe med tuppen idag och mötte Emilie och Hanna på stan. Skulle skriva in mig på arbetsförmedlingen. (trode jag var tvungen för havenskapspenning) Men det behövdes inte då jag redan jobba massor :) Skönt! Fick riktig jäkla ångest att stå där inne. (Eftersom jag har jobb)

Sen kila vi på stan, hitta två lite större linnen. Ett grått och ett korallfärgat super fint. :) samt två par mysbyxor som slutar nedan för knäna. Skönt i vår nu när man ska ut med Tille på morgonen eller bara glida runt i. :) Köpte också tre par skor som jag hitta. Ett par ni vet tygskor? fast i skinn sen ett par vanliga tygskor som är gråa och ett par svarta ballerina :) Najs nu till våren!

Efter det flåsa jag hem med alla inköp och väckte Bobin. :) Vi drack the och åt en smörgås sen åkte vi ut till Barvalappen där vi gick med Tille vid naturreservatet eller vart de nu var :) Men där i närheten iaf. Var super skönt, för jag var så sugen på att åka ut i skogen :) Åkte och handla efter det, sen har jag bara lagat mat och tagit de lugnt. Somna en stund på em för jag var så trött. hihi.



Tille är med Robin på travbanan. :)




Vi i skogen :)





Haha Såklart ska Tille rulla sig i ankskit så fort ingen ser. Sluta med att vi fick åka hem med händerna för näsan och bada Tille igen! Lukta så sjukt äckligt!! Men han är ju bra söt :)


Magbilder



Bilden tagen precis i början av graviditeten 3+4



11+4






14+4  Haha grymt stor mage dock är denna tagen på kvällen och då är den alltid jätte svullen



Tisdag

Mår mycket bättre idag och det känns super skönt. Somna som en stock igår kväll och lyckades sova bort all smärta. Senare idag kommer Marre, Emilie och Hanna över. Vi ska äta tacos och senare blir det kladdkaka med glass :) Mums! Jag älskar tacos!! Håller på och lyssnar på musik och plockar lite i lägenheten. Orkar tyvärr inte göra stordåd då jag är rädd att få ont i magen igen. :( Haha inte för jag tror egentligen det har någon koppling med varandra! ja ja
Imorn har jag bestämt att jag ska ner på stan skapligt och kolla efter lite mamma grejer och SOLA! Har inte solat på hela året så nu jäklar ska ja fixa en bränna :) Hihi  Hoppas bara inte de blir massa fläckar!

Vi hörs ikväll <3



Måndag

Åh, jag måste ta mig till stan någon dag i veckan när jag mår bättre. Måste köpa någon bra jobb tröja, sen typ en ny garderob, allt sitter tajt. Men det betyder ju att något växer och mår bra så det är ju skönt

Har haft sån huvudvärk sen igår och har fått knaprat alvedon vilket inte alls känns bra. Men nu börjar äntligen huvudvärken släppa. Känns jätte skönt, var hemma från joobbet idag då all min energi var som borta, huvudet dunka och jag kände nästan för att kräkas. Hängde på toan större delen av kväll natten igår för jag mådde så fruktanssvärt illa. Fy va jobbigt det är! Men nu gäller det att samla krafter för jag jobbar torsdag fredag lördag söndag denna vecka. Känns jätte bra, för jag älskar att vara på jobbet, tiden går fort vilket gör att dagarna går fort!!


Åh längtar så till klockan nio, då börjar mitt absoluta favvo program ett barn i minuten! Haha otippat va?

Tittut UL 3d/4d

Åhhh detta ska jag boka tid för i sommar!!!!! Helt klart  Åh va jag längtar!!


http://www.tittutultraljud.se


2D/3D/4D Ultraljud Premium

Under den här undersökningen så gör vi en nogrann anatomigranskning av er bebis och tittar på antal foster, fostrets storlek, vikt och beräknad förlossningsdag. Vi lyssnar på hjärtslagen, beräknar mängden fostervatten samt moderkakans placering. Med hjälp av 3D/4D tekninken så kan vi även så detaljerat som möjligt titta på bebisens ansikte, händer och fötter. Under den här tiden så kommer ni att se er bebis som ni aldrig sett det tidigare.

I premiumpaketet ingår:

*CD med 20 - 50 3D bilder, exakt antal beror på barnets position, samt rörliga videoclips

*undersökningen inspelad på dvd (ca 30 min)

*utskrivna bilder i svart/vitt (6 st) och i färg (4 st)

*könsbestämning om önskas

*en detaljerad ultraljudsrapport


VIKTIGT ATT VETA INNAN BESÖKET:

Ta med ditt ultraljudssvar från ditt 18 v. rutin UL om du fått ett sådant.

Vi rekommenderar mellan v.25-32 för att få ut så mycket som möjligt av denna undersökning





En bild från 3d




Bilden är tagen från deras hemsida
http://www.tittutultraljud.se


Gravid Vecka 15

Fast du förmodligen har ökat i vikt med 2,5 – 4,5 kg, så väger din bebis bara cirka 70 gram. Den är nu knappt 10 centimeter lång i sitthöjd. Du märker säkert inte av det, men bebisen har förmodligen hicka ganska ofta. Den kan hicka innan den kan andas. Bebisen gör inga ljud innan födseln, eftersom luftstrupen är full av vätska istället för luft.

Nu håller benen på att växa om armarna i längd, fingernaglarna är helt formade och alla leder och lemmar är rörliga. Eventuellt går det att se vilket kön bebisen har med ultraljud nu, eftersom de yttre könsdelarna utvecklats så pass att en ultraljudstekniker kan se dem med lite tur.

Mitten av graviditeten är en bra tid att börja motionera. Läs om träning när du är gravid så får du både idéer och goda råd.

Om det känts lite abstrakt att vänta barn, så känns det snart verkligare när du kan känna bebisens rörelser för första gången. De flesta blivande mammor känner fosterrörelser mellan 16 och 20 veckor. Du som varit gravid förr kommer förmodligen att känna dem tidigare. Det du kanske tror är gaser i magen kan vara bebisen som gymnastiserar! Tala om för barnmorskan när du känt bebisen röra på sig för första gången




Vecka 15


Lördagkväll

De är lördag kväll och här sitter jag och läser en gravid-tidning som vi köpte idag på ica  Den verkar jätte bra, och lite mysigt är det ju att ligga i blädra med i stället för datorn  Ska kolla upp om att göra 3d och 4d ultraljud. Verkar riktigt häftig!  Går ju in i vecka 15 imorgon!! Guud va fort tiden går, det är inte sant. Snart har halva graviditeten gått :) By the way så fick jag se den lille på VUL igår på sjukhuset (var där pgr av magsmärtor allt är bra orkar dock inte skriva allt) och jädra va stor den har blivit! så sjukt fick se ögon armar ja hela kroppen. Haha men de sjuka är att hon helt plötsligt börjar säga han? haha vet inte om hon sa det för att kunna uttrycka sig eller nått..

Men den lilla var så fin och så stor <3 Klappa händerna och vifta runt! Från början var någon väldigt blyg. Haha vi fick bara se ett stort huvud för någon låg med kroppen inåt. Men efter en liten stund fick vi fram <3.









En gammal bild på mitt <3 Nu är den myycket större hihi


Måste ju bara

Det blev ju genast lite roligare att skriva nu när jag kan använda smileysar    Haha
Måste verkligen sova, är dock ledig imorgon men det svider i ögonen  <-- haha Var tvungen


Godnatt säger jag och bebben   

 


...

Godnatt bloggen


Graviditetshormoner

Haha har inte märkt av det så mycket, men ibland skrattar jag till och med åt mig själv i efterhand. När vi åkte en sväng igår i bilen så börja jag prata om gamla minnen. Vilket ett av dem var när Robin var hos mig mitt i natten första gången. Vi var ett gäng tjejer som åt "fylllemat" tre på natten och Robin hade hakat på. haha  efter en stund ska Robin gå därifrån och vi tjejer ska sova. Okej, det var egentligen jag som bad han gå! haha så elak! Efter en stund knackar de på dörren och jag vägra öppna för jag skulle sova. Till slut öppnar en vän dörren och Robin frågar efter port koden ut! Haha och när jag drog upp just det minnet så börja jag gråta för jag fick såna skuldkänslor att jag inte öppna dörren? stackars lilla bobin som bara ville komma ut :( Hahaha



Balbin :)


Jernberghska

Var ute och åt igår! Det var så gott och jag verkligen njöt varenda sekund där inne. Började middagen med cola haha :P och deras hembakade bröd med pepparotsmör.. Mmm Efter det blev de förrätt med olika röror och bröd å en super smarrig sallad. :) varmrätten var oxfile med ungsbakad potatis, haricoverts i vitlök och pepparsås. Mmm Sen blev det efterätt :D en jätte god "himmelsk chokladkaka med vitchokladmousse å jordgubar och sen Rabarberkompott med Vitchokladmousse Mmm Gissa om jag va mätt efteråt? hihi efter det köpte vi med oss lite av deras hembakade bröd <3 sen åkte vi en sväng i bilen. :) Bara myste! Åhh vill äta där igen :( nu nu nu haha




Brum bruuuum :)













Några av rätterna :) Borde kanske börja ta med kameran för dessa bilder är inte dem bästa haha


Jag älskar Gerbera!!!





<3 Fick dessa av mitt hjärta <3


Barnkläder


Detta fast mössan i ljusrosa



och detta kit fastna jag för :) Mysit och dosit

Onsdag

Åh, jag börjar få ont i halsen :( Hoppas på ren inbillning då Robin sa igår att han hade JÄTTE ont i halsen. Sitter här och smaskar i mig varma hjortron med vaniljglass! Var så himla sugen på er!! Mmmm Åt frukost på janelings idag. :) En stooor räksmörgås med ägg och citron. Gott men surt. Har blivit jätte känslig mot sur mat? haha har aldrig vart de förut men nu kan jag knappt dricka citron vatten.

Har haft en jätte bra födelsedag, i lördags var jag hos mormor på dagen och fira med familjen, å på kvällen grilla ja med Daniel! =) Gott!! I måndags kom min familj nummer två över =) (Robins familj ) Vi åt tacos och tårta, kändes jätte kul att dom ville komma, och det är alltid så roligt att träffa dom. Vi spela även spel på kvällen. :) Ja och Robin vann! På fredag ska vi antagligen till pappa på middag sen är mit födelsedags firande över! hihi


Ikväll ska Jag och Robin på Jernberghska. Dom har en ny meny som vi ska testa. Ska bli jätte kul och dom brukar alltid ha så god mat. :) Mmm längtar till pepparotssmöret och det goda brödet! haha Gud vad jag är sugen på allt möjligt idag!



Gravid vecka 13+4


:)

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus