Gravid vecka 35 <3

Är redan inne i vecka 35 nu, åh vad fort det går. Imorgon ska jag till barnmorskan igen. Då ska vi kolla om våran bebis har vänt sig, vilket jag tror och hoppas :) Ska bli jätte spännande, tror även vi kommer prata om förlossningen! Hur är graviditeten annars då? Jag lider lite på kvällarna av halsbränna, samt att det kliar på kroppen. Men annars mår jag hyftsat bra. Har börjat fått lite hormoner som går upp och ner. Blir väldigt lätt ledsen över saker och ting och mitt mammahjärta blöder i mellan åt. Men nu är det inte långt kvar! På torsdag nästa vecka är det exakt en månad kvar <3







Jag är så glad!!!

Robin har ju spelat dygnet runt i över två veckor nu för att bil palladium Elite spelare på en site och han lyckades. :D Så under tiden fick han ju ihop massa spelpoäng!!! OCH VET NI VAD????  Dom spelpoängen kan han ju handla saker för. hihi Så vet ni vad han beställde??? En SYSTEMKAMERA! Åh jag är så glad att jag bara vill studsa runt här hemma. Längtar så tills den kommer!!! Beställde även tre luvtröjor, två till han och en till mig. :) Hihi Där det står Party poker på ryggen :) Åh vad jag längtar tills paketet kommer!! Fick hem ett paket häromdagen när han sov, och där i var det massa grejer som han hade beställt från en annan site. Bland annat swarowski penna, ysl-smink till mig!!!, champagnehåller, sedelhåller, dörrmatta och andra grejer. :) Känns ju som julafton här hemma :D Det finns massa olika saker man kan beställa, allt från kortlekar till lamborghini gallardo, las vegas resor, lyx klockor ja fan you name it. Så sjukt! Å nu när han är uppe på den bästa nivån får han de ju mycket billigare. Åh jag vill bara att kameran ska komma. Ska ha med den till BB och ta så mycket fina bilder på min bebis. <3 Ska köpa till stativ sen så då jäklar sa familjen fotas. haha :D Åhh jag är så himla glad, verkligen en dröm!! Så länge som jag har funderat att köpa en finare kamera för att ta fina bilder. Tiden går ju så fort och hon kommer ju bara bli större och större. Då känns de så himla underbart att hela tiden kunna få fina bilder från hennes utveckling. <3





Dessa bilder är tagna av just denna kamera <3










Bebisen kan komma om 3 veckor!

Tick tack tick tack. Tiden har sprungit iväg den senaste tiden. Det har vart mycket sorg här hemma vilket har bidragit till att jag inte alls har fokuserat så mycket på magen eller bebisen. Har mer eller mindre glömt bort att vi ska ha barn. Men jag hopppas snart att allt blir bra. Dom tankar som har cirkulerat mest i mitt huvud är förlossningen. Som tidigast kan den starta om 3 veckor. Det är ju ingenting? Jag är rädd att något kommer gå fel :( Bara för att denna graviditet har vart så himla smärtfri. Typiskt att tänka så. Men ska börja fokusera på det positiva nu. Det KOMMER gå BRA!

Jag tror vi har bestämt oss över namnet till bebisen. Kom på det för säkert 8 veckor sen men har inte vågat andas ellt tänkt på det, är så rädd att tröttna på de, eller att det känns fel. Kommer berätta det så fort hon har tittat ut. :) Fast vem vet, jag kanske ändrar mig igen. haha



Imorgon vecka 35 <3




Du är i vecka 34.
Du har gått 33 fulla veckor och 6 fulla dagar (v33+6).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Lör 8 okt 2011
Du har 42 dagar kvar till beräknad förlossning.



Du är på dag 238 av 280. (85%).



Kroppen: Nu ökar du snabbare i vikt, upp till drygt ett halvt kilo varje vecka. Av det går cirka 300 gram till barnet. Om du ökar väldigt mycket i vikt kan det bero på att du samlar på dig vätska. Det är oftast normalt men kan även vara ett av flera tecken på en komplikation. Mot slutet av graviditeten går du på fler besök hos barnmorskan för att till exempel upptäcka om blodtrycket stiger. Många får halsbränna, magen känns ofta full och det är svårt att hitta sköna ställningar på natten. Du får räkna med att vakna några gånger per natt för att kissa och vända dig i sängen.
Vid den här tiden gör barnmorskan en sammanfattning om hur din graviditet har varit. Du kan skriva ett förlossningsbrev där du skriver lite om dig själv och dina förväntningar på förlossningen, samt vilken form av stöd som du tror att du och din partner kommer att behöva.

Barnet: Nu väger bebisen ungefär 2,4 kg och är cirka 46 cm lång. Du kanske kan se en armbåge, fot eller ett huvud sticka ut på magen, när den rör och sträcker på sig. Eftersom livmoderns väggar och din mage sträcks alltmer och blir tunnare, kommer mer ljus in och bebisen kommer att utveckla tydligare dygnsrytm.

Denna vecka kan bebisen stoltsera med fingernaglar och ett par fullt fungerande njurar. Levern kan nu också bryta ner en del avfallsprodukter.

Nu är det mycket mindre fostervatten och du har förmodligen lagt på dig mellan elva och 14 kg. Din navel har också sträckts och sticker förmodligen ut. Eventuellt känner du dig andfådd nu när livmodern har växt så att dess ovandel sticker upp i bröstkorgen. Du kan också ha fått matsmältningsproblem av samma orsak.

Pröva att stå på alla fyra för att avlasta ryggen och titta i vårt fotogalleri hur man lindrar värk och spänning i slutet av graviditeten. Fortsätt dricka mycket vatten även om du behöver kissa så ofta att du lika gärna skulle kunna flytta in på toa – bebisen behöver denna vätska. Däremot kan det vara klokt att dra ner på urindrivande drycker som té och kaffe.



Egna tankar

Bebisen rör sig betydligt mindre än för bara några dagar sen. Hoppas att den ligger med huvudet neråt nu. Har svårt att känna själv då det är massor av olika delar som hoppar upp här och var. haha Tror nästan det är två bebisar där inne. Jag kissar inte alls lika mycket längre, vilket är skönt men lite konstigt kanske? Borde ju kssa som mest nu. Men ska inte klaga. Men gud vad magen är urvägen just nu. Sitter jag ner på golvet kommer jag knappt upp själv. Känns som knäna ska gå av. Lika så när jag böjer mig eller går för fort så kommer sammandragningar direkt. Förvärkar har också kommit, minst ett par gånger per dag. Får ibland andas igenom dom. Men dom är inte alls långa vilket är skönt :)

45 dagar kvar

Tänk att det bara är 45 dagar kvar. Det är ju ingenting? Gah vad nervös jag börjar bli. hihi Tänk OM hon kommer två veckor tidigare (vilket inte är så troligt men iaf) då kanske de bara är 30 dagar kvar?? :O Hallå? helt plötsligt känner jag mig rädd? Hur ska lilla jag kunna vara en mamma? Hur kommer förlossningen bli? har hon vänt sig? det tror jag, med tanke på hur ont jag har där nere just nu. Känns som någon ha sparkat mig mellan bena. Hade sån kraftig förvärk idag att jag verkligen fick andas igenom den. Men sen vart det lungt. Bara MASSA sammandragningar. Räcker med att jag går lite för fort, eller böjer mig ner så spänner magen så mycket.


Detta kort togs för exakt ett årsen. Ibiza <3 Just då satt vi och drack champange och skåla innan vi drog till en av jordens största nattklubbar å dansa till swedish house maffia. Haha minns att jag gick vilse så jäkla många gånger där inne. hitta inte ut, då är det fan stort!!


Britax






Här är bild på våran fina bilbarnstol :)


Shape up



Eftersom jag tog fram digital kameran så hitta jag massa gamla bilder. Denna bild tog vi samma dag jag fick plusset på stickan. Snacka och fin kropp <3 Sitter och ber en stilla bön, att jag kommer lyckas komma tillbaka till denna kropp. Jag är så himla taggad, ska köpa solkort det första jag gör, sen träningskort.. Sen blir det Robin som får vara själv med bebisen ett par timmar i veckan. :) För så¨här ska jag se ut igen. Det tjänar vi båda på hihi och det blir nyttigt för pappa också :) Lite kvalitetestid.
Är nu inne i vecka 34 så snart kan jag ta tag i detta. Men oavsätt hur min kropp ser ut är jag världens lyckligaste att faktiskt få vara gravid och snart ska få min lilla bebis i famnen. <3


Byrån



Gosedjur, snuttefiltar och små tossor till bebisen :) Vill ha dom framm för de är mysigt att kika på :)





En av lådorna. Denna är fylld med bodys strl 50 och 56, samt byxor, klänningar och koftor :)




Lite sne men ni ser ju :)


Måndag vecka 34

Hej påer!

Har ingen energi alls längre. Tror den försvann i veckan med all smärta. Är det inte pappa så är det Tille. Imorgon bitti ska jag boka tid till en medicinsk specialist.. För att ta bort Tille kommer jag aldrig kunna göra. Smärtan, illamåendet och mardrömmen gör att jag inte ens skulle kunna tänka klart i ett sånt besult, vilket både jag och Emilie märkte på fredag natten.

I helgen har jag iallafall lyckas tvätta upp alla barnkläder. ska försöka lägga upp bilderna imorgon. Är verkligen super nöjd med den nya byrån. Nu är all stress till bebisen borta, den får komma när den vill nu. <3 Det som behövs handlas är små grejer, som badbalja, termometer, blöjor, tvättlappar, amningsbh osv. Men inget super akut. Allt är hemma nu :) Så himla mysigt!




Gravid veckqa 34

Min graviditet - BF Lör 8 okt 2011

 

Du är i vecka 34.
Du har gått 33 fulla veckor och 1 full dag (v33+1).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Lör 8 okt 2011
Du har 47 dagar kvar till beräknad förlossning.


Du är på dag 233 av 280. (83,2%).



Nu väger bebisen minst 2,2 kg och är minst 45 cm lång. Den fortsätter att lägga på sig underhudsfett, som sedan kommer att hjälpa den bibehålla sin kroppstemperatur.

Om du inte redan pratar med bebisen är det bra att börja nu – nästa vecka är hörseln fullt utvecklad. Det gör inget om du pratar bebisspråk – en del forskning pekar mot att nyfödda föredrar ljusare röster.

Om du varit rädd att bebisen ska födas för tidigt, kan det vara lugnande att veta att 99 % av bebisar som föds i vecka 35 klarar sig bra och att de flesta inte får några allvarligare problem. Bebisens centrala nervsystem håller fortfarande på att mogna, men lungorna är nästan helt utvecklade nu.

Många kvinnor upplever att det pirrar eller domnar i bäckenet eller höfterna, bland annat när de är ute och går. Detta kan orsakas av att bäckenets ligament luckras upp inför förlossningen. Prata med din barnmorska om du besväras av smärta i höfterna och läs om våra självhjälpsåtgärder




Mamma

Livmodern tränar för förlossningen nu och du kan känna av det i form av förvärkar, en del svagare och andra kraftigare. En del känner du inte av alls, men du kan känna med handen utanpå magen att den plötsligt drar ihop sig och blir alldeles spänd. Är du omföderska brukar förvärkarna vara kraftigare än med första barnet, säkert känner du även av dem lite oftare. Livmodern är jättestor nu. Kommer du ihåg i början när magen var platt? Mycket har hänt sedan dess.

 


Britax baby plus highway ll

Haha kom på mig själv sitta och beställa vårkläder till bebisen. Nu får jag F*n i mig ge mig. !!! :) Jag klicka ner sidan när jag kom till kassan. NU ska jag springa till ica i stället. Tror jag ska slänga ihop en blåbärspaj när jag kommer tillbaka :)


Just det, vi har köpt bilbarnstolen nu, blev en Britax baby plus highway ll





  • 5-punktssäkerhetsbälte med enkel justering
  • Integrerat lutningssystem för flatare läge när barnet ligger
  • Djupa, mjukt vadderade sidovingar för barnets säkerhet och komfort Integrerat lutningssystem för flatare läge när barnet ligger
  • Lämplig att använda med de flesta BRITAX barnvagnar som har funktionen CLICK & GO®
  • Integrerade adaptrar gör att det kan fästas i de flesta BRITAX barnvagnar som har funktionen CLICK & GO®
  • Mjukt område på handtaget för att det ska vara bekvämt att bära
  • Sol-/vindskydd med 50+ UV-skydd
  • Bärhandtag med 3 lägen som justeras med en hand
  • bez zbędnego wysuwania i wsuwania pasów Mjukt vadderat och tvättbart fodral som snabbt kan avlägsnas
  • Rundad underdel för att gunga barnet
  • Bekväma axelmuddar
  • Installation med bilens trepunktsbälte
  • Kan monteras på BABY-SAFE Belted Base eller BABY-SAFE ISOFIX Base
  • Huvudstödet och selen kan ställas in olika höjdlägen med enkel justering framifrån med enkel justering framifrån


  • Dock ska jag bara lära mig hur man fäster den i bilen. Köpte till Underdel som ska sitta fast i golvet och även en kappa för sätet så det inte blir märken i skinnet. :) Färgen på bilbarnstolen är beige! Hoppas den är lika bra som dom skriver, då hela mitt liv ska sitta i den. :) Den fick bäst i test nu 2011 på att vara den säkraste bilbarnstolen!! Åh kan inte bebisen bara komma nu!!



    Onsdag

    Jag längtar tills på lördag då är dom jobbigaste dagarna över. Imorgon är det möte för pappa på sjukhuset. Hoppas bara på positiva svar och att han snart får komma hem. På fredag är det heldag för Tille på strömsholm. Han ska undersökas och få göra ultraljud. Hoppas på positiva svar därifrån också. Han har kanske brock efter sin kastrering och att det är tarmarna som ramlar ner i brocket vilket gör att han får sina dåliga perioder. Hoppas inte de är de, låter inte alls bra. :( Min lilla älskling. Men hur som hoppas jag att både pappa och Tille blir friska NU!

    Energin här hemma går till att fokusera på det som är viktigast. Vi var ute idag med Tille i skogen, det gilla han fast han var lite hängig först. Vi hitta lite kantareller också, så ikväll blir det kantarellsmörgås. Ska strax gå till ica och handla lite bröd och mjölk.

    Imorgon kommer även byrån, så imorn ska jag försöka styra upp barnkläderna om jag orkar. Min energi är jätte låg just nu. Det är tungt att bara vara, men allt går åt rätt håll för pappa vilket gör mig betydligt gladare! Innan kudejag bara stirra in i väggen helt tom, och det gör ja inte längre. :) Är så stolt över min mamma, hon har dom senaste tre veckorna suttit hos pappa varje dag från besökstiden börjar tills dom skickar hem henne. Ibland har hon fått stanna kvar. Om inte mamma hade var med pappa varje dag hade han kanske inte funnits med oss idag *ryser* Men nu går allt åt rätt håll så nu är det bara att se den ljusa framtiden.

    Just det, var hos Barnmorskan igår? Har ingen koll längre. Jag har ju alltid trott att det är stjärten vi klappar på som studsar upp och ner. Men det är tydligen huvudet. Haha jag vet att jag har sagt till Robin "kolla va rund och hård den är" men ingen av oss har ens tänkt tanken att hon har vart i säte. Men hon måste ha vart så i flera veckor. Nu hoppas jag bara på att hon vänder sig neråt. :)


    Tvätta barnkläder!!

    Gud vad jag läääängtar efter att få tvätta upp alla barnkläder.  (Lovar att läga upp bilder på kaoset och visa er hur MYCKET kläder det faktiskt är.) Igår innan jag gick upp till pappa så köpte jag en ny svart byrå som är lite mindre än våran stora. Denna ska bli bebisens egna byrå <3 Den är jätte fin, fem stora lådor och två små högst upp. Så jag hoppas allt kommer få plats. :) Den ska leverars på tisdag eller torsdag. Hoppas hoppas <3 JAG LÄNGTAR SÅÅÅÅ! Tänk att få tvätta och vika ihop fint alla små kläder!!!! <3




    Lite annat nytt som jag inte minns om jag har lagt upp eller inte hihi :)




    Smoothie

    Nu blir det en smoothie av bannan och färskajordgubbar. Ska ta mig en vända med lilla Tillepille också. :) Imorgon blir det ev stockholm, då vi ska sälja en klocka som kostar mer än en sommarstuga. Haha Det sjuka är att jag tycker Robins andra klocka är myyyycket finare än denna. :) Det är en breitling klocka i guld, men jag gillar mer silver :) Sist vi åkte upp kom vi till klockaffären en min försent. haha För vi fastna i hästens affären, ni vet när jag berätta om hästhåren? haha vägra tro att våran säng inhöll hästhår. :( Tjifick jag.. Köp aldrig en hästen säng. :( :( ok? Just det imorgon ska vi också åka å beställa bilbarnstolen :) Jag längtar! <3





    Jag Tillis, och Fias rumpa <3


    Vad hände?

    Inatt vaknade jag vid fyra tiden av sån fruktansvärd smärta på höger sida, från mitten av ryggen ända ner till tårna. Det kändes som världens sendrag som brann. Det gjorde så ont så jag kasta mig till andra sidan. Skrek rakt ut och Robin kommer in springandes. Jag kände ingen smärta alls på vänster sida, men kunde inte röra mig alls pågrund av höger sida. Smärtan från ryggen gick ända fram till naveln. Det gjorde så ont, så Robin fick hjälpa mig upp. Efter en stund sakta men säkert försvinner smärtan succesivt.. och när jag vakna igen på morgonen kände jag ingenting. Men nu under eftermiddagen och fram på kvällen så har den kommit tillbaka igen. Just på höger sida av ryggen. :( aj aj aj.. Undrar fortfarande vad som hände, men hon har rört sig som vanligt idag så tror inte de går någon nöd på donnan där inne. Bara mamma som är mörbultad. Ska till barnmorskan på tisdag så då ska jag fråga. Ska bli spännande och se hur magen har växt, om den fortfarande skenar upp i skyn. hmm :)



    Gravid vecka 33

    Du är i vecka 33.
    Du har gått 32 fulla veckor och 0 fulla dagar (v32+0).
    Du är i 7:e kalendermånaden.
    Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
    Du är i trimester tre.
    Beräknat förlossningsdatum Lör 8 okt 2011
    Du har 55 dagar kvar till beräknad förlossning.



    Du är på dag 225 av 280. (80,4%).



    Bebisen

    Nu väger bebisen c:a 2 kg och mäter totalt omkring 45 cm från topp till tå.

     

    Förutom att gråta så kan nu bebisen göra allt som en nyfödd 40 veckors bebis kan. Det börjar bli trångt om utrymme inne i livemodern, men bebisen kan fortfarande sparka och röra sig. Den sover mycket under den här perioden, precis som en nyfödd bebis. Ögonen rör sig under REM-sömnen, och forskarna tror att fostret drömmer livfullt inne i livmodern.

     

    När bebisen är vaken så använder den sina sinnen; den lär sig alltmedan den lyssnar och känner. Bebisen har sannolikt valt en förlossningsposition nu och ligger antingen med huvudet nedåt eller uppåt (sätesbjudning). När barnmorskan känner på din mage så kan hon känna hur barnet ligger och eventuellt försöka vända det om det ligger med stjärten först.

     

    Om bebisen föds denna veckan så är lungorna sannolikt starka nog att fungera utan hjälp, men den kan ändå behöva vård av specialisttränade läkare och sköterskor.

     

    Ögonen är öppna under vakenperioderna och färgen på dem är vanligen blå, oberoende av vad den permanenta färgen senare kommer att bli, då pigmenteringen inte är färdigutvecklad. Den slutliga pigmenteringen kräver att ögonen utsätts för ljus och sker vanligen inom några veckor från förlossningen.

     

    Du

    Din livmoder befinner sig nu c:a 15 cm ovanför din navel. Din viktökning ligger förmodligen mellan 10-13 kg. Under de sista veckorna upplever många att de behöver kissa oftare. Livmodern trycker på urinblåsan och kan göra att du behöver gå på toaletten ofta. Din livmoder har blivit c:a 500 gånger större än den var innan du blev gravid!

     

    Produktionen av röda blodkroppar har nu börjat komma ikapp och blodbristen och andfåddheten som du kanske upplevde tidigare börjar avtaga under den här perioden.


    Mycket som pågår

    Hej på er! Är allt bra? Jag hoppas verkligen det, vill inte att någon av er där ute ska må dåligt. :)

    Själv mår jag inge vidare, är lite off härifrån för pappa är på sjukhuset. Vill inte skriva så mycket om det heller för blir så himla ledsen då. Men nu vet ni läget. Är uppe och hälsar på han så mycket som möjligt!

    Den sista dagen i köpenhamn gick vi på bio. Det regna så mycket och var så himla kallt så vi gick en vända på stan sen hamna vi inne på världens minsta biosalong. Blev apornas planet.. hahaha första och sista gången :)

    Handlade massa fina saker från en Disney butik, jag kunde inte motstå och de kunde inte Robin heller :)





     










    Dom är så mjuka och fina <3


    Köpenhamn dag 2

    Oj vad jag är trött just nu. Kom precis tillbaka till hotellet. Robin ligger och vilar å själv sitter jag här och skriver ner några rader till er och mig själv. :) Dagen har vart super bra!! Vi började dagen på ett jätte mysigt fik ett stenkast från hotellet. Åt en clubsandwich och nypressad juice. Tvingade även alla att ta en av mina vitamintabletter haha Vi besökte sedan ströget? eller hur det nu stavas. :) Fanns massor av fina butiker. Jag hitta en jätte fin luvtröja till Robin från John Galliano (hans favorit märke) Var på halva priset så den kosta 2000 vilket vi var glada för :) Han behöver en tjockare tröja, speciellt här nere för det är SVINkallt här. Runt 17 grader och moln. Sen hitta jag en baby butik som vi besökte.. såklart.. haha Robin köpte två stycken små plyschbyxor . Dom är så söööta. :) Efter att ha vandrat runt i tusen butiker så gick vi till Tivolit. Men precis innan vi skulle gå in hittar jag ett museum av Titanic. Trode det var en liten runda man gick men visa sig att vi fick egna inspelningsdosor. Haha så där gick vi i en och enhalv timme å lyssna på Titanics historia medans vi fick se bilder och gamla bevarade saker. Men det var riktigt häftigt och jätte intressant. Att se bilder på människor som har vart med samt få reda på bakgrund och deras historia. Efter den långa vistelsen besökte vi Tivolit, där inne fika vi, åt middag och köpte karameller. :) Robin och hans vän åkte även en karusell och vi tjejer tita på. Vart så grymt avundsjuk, älskar att åka Karuseller. Men det är roligt att se andra åka också. :) Slänger upp lite bilder nu sen ska ja vila en stund..
     



    Bilder på Byxorna som Robin köpte. :) Rosa i strl 50 och lila i 56 från märket name it.




    Tog denna bild när vi var påväg hem precis :)



    Hihi dessa två efterrätter åt vi.. Robin och jag hade världens problem att bestämma oss vilka två rätter vi skulle ta. Vi kunde inte komma överens alls då vi båda ville helt olika.. Jag valde mellan två och han valde mellan två. När servetrisen kom och skulle ta sista beställningen var jag på toa och när jag kommer tillbaka så blev vi serverade dessa två. <3 hihi Han beställde båda som jag ville ha. Så himla gullig han är :) DOM var super goda!!!




    Hmm skulle ladda upp mer bilder men blir error varje gång jag försöker. så det blir dessa nu :)


    Köpenhamn

    Är just nu i köpenhamn. Resan hit gick jätte bra. Trode först ryggen och bena skulle dö, men resan kändes knappt av och då stanna vi bara en gång :) Tack gode gud för att vi har sån bra bil. Just nu chillar vi på hotell rummet. Grabbarna spelar lite poker och vi sitter här. haha Var ute och åt middag sen var vi på lite olika pubar. Dock blev jag sur när vi var på den sista, för alla rökte alltså inte vårat gäng utan alla på stället. Så nu har jag väl en rökbebis där inne. var dock där i max en kvart. :) Så det är nog ingenfara, blev dock lite deppig men nu känns det bättre. :) Imorgon ska vi se oss runt i staden. :) Får se om jag hittar någon söt bebis sak.


    Just nu saknar jag mamma och pappa. :(  

    Men nej nu ska ja mumsa på choklad från minibaren å vatten. <3

    Nu sängen- Imorgon roadtrip- Köpenhamn

    Nej nu ska jag sova så jag orkar upp imorgon bitti för att packa. Robin och jag ska till Köpenhamn med två av hans vänner. Blir borta tre nätter, men mobil och dator är med mig så jag lovar lite inlägg. :) Ska bli jätte kul faktiskt. Har aldrig vart där så blev jätte glad när Robin berätta att han hade bokat hotell tre nätter. :) Ska bli så mysigt! Men vi hörs kanske imorn när jag sitter i bilen eller på hotellet :) Hej så länge :)




    Mitt hem de kommande nätterna :) Men nu gnäggar våran här hemma. Haha vet ni, våran säng är fylld av hästhår tydligen? Trode aldrig på Robin innan, men fick det bevisat när vi besöket en hästens affär..





    Graviditetspenning=Ledig

    Tänk att nu är jag äntligen ledig. Denna dag har känts så långt borta och så overklig, men nu är den äntligen här. Nu kan ni vara beredda på mer blogg-inlägg, för nu finns äntligen tiden och orken (hoppas jag) .
     Vet ni, vi hämtade ut barnvagnen förra veckan. Ska ta kort sen och lägga upp. Är så himla nöjd, kan inte fatta att det är sant. :) Om sex veckor får bebisen komma när den vill. Det är ju ingenting. Inte ens ett sommarlov.. haha

     Har handlat ytterligare lite babykläder, bland annat en jätte söt jacka som jag ska visa er sen. :) Mamma och pappa var ju på Gotland för ett tag sedan så därifrån kom en påse till :) <3
    Nästa vecka ska jag tvinga Robin köra runt mig till jysk, öb och andra lågbudget affärer för att införskaffa lite grejer till Bebisen. Örontermometer, salver, Frottëlakan, vanliga lakan. Barnstolen ska även beställas från babyproffsen å där ska jag även i samma veva köpa en mobil till spjälsängen. :) Nu ska det boas och det sista ska fixas. Ska ha det mesta klart inom sex veckor :) För dom sista två ska jag sova och städa. haha :) Längtar så efter våran lilla dinosaurie. Robin och jag kallar henne för det ibland. Haha hon är ju så stoor nu. Magen ser ut lite hur som helst och ena stunden trycker hon ut ett knä och andra stunden hela ryggen. Så himla mysigt. :) Varenda lilla rörelse känner jag nu förtiden. Vilket är jätte ofta oavsätt om magen har sammandragningar eller att jag är stressad. Är rädd att hon snart inte kommer få plats där inne. <3 Det är så mysigt att känna hur hon rör på sig, sträcker sig, dunsar till magen, hickar, trycker och vrider. hihi

    Fast den ABSOLUT BÄSTA känslan/upplevelsen just nu är att varje kväll när när jag ska sova är hon ALLTID vaken. Ligger alltid på sidan för magen är så stor nu. Så känner jag hur hon sträcker och knuffar med fötterna mot madrassen och huvudet mot taket. haha Hon hamnar jämt själv på sidan. Ibland blir det så jobbigt att jag måste lägga mig på rygg en stund eller byta sida. Till slut somnar jag trots allt liv. På morgonen vaknar jag vid sju och allt är helt stilla i magen.  Inte en tillstymmelse till liv i magen. Haha sen lägger jag mig på rygg och då kommer en svag liten sträckning. Efter en stund vrider och och vänder på sig tills hon tillslut somnar om när jag går upp. Har vart samma visa i säkert en vecka nu. Känns på ett sätt som att jag redan känner henne. Hon trivs allra med huvudet neråt och kroppen håller hon 90 procent av tiden på höger sida. Just nu håller hon på och dunkar å sträcker på sig bervid naveln haha magen verkligen hoppar och de ser ut som att jag gör magdansen. Så himla häftigt! Klappar och smeker huden precis där hon pressar och trycker sig imot. <3

     

     


    Jag älskar diiiig


    Gravid vecka 32

    Du är i vecka 32.
    Du har gått 31 fulla veckor och 1 full dag (v31+1).
    Du är i 7:e kalendermånaden.
    Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
    Du är i trimester tre.
    Beräknat förlossningsdatum Lör 8 okt 2011
    Du har 61 dagar kvar till beräknad förlossning.

    Du är på dag 219 av 280. (78,2%).


    Kroppen: Man kan lätt bli andfådd när man gör något ansträngande trots att lungkapaciteten har ökat. Att man blir andfådd är helt normalt, barnet får lika mycket syre oavsett hur flåsig man känner sig. I slutet av graviditeten kan trycket på pulsådern bli för stort om man ligger på rygg, vilket kan göra att både du och barnet mår illa. Barnmorskan brukar därför rekommendera att man ligger på sidan när man ska sova. Det brukar även vara den ställning som känns bäst, det kan vara skönt att ha en kudde som stöder upp den tunga magen lite.
    I vissa landsting görs ett extra ultraljud i vecka 32 för att kontrollera att barnet växer som det ska.

    Barnet: Vid den här tidpunkten väger barnet cirka 1500 gram och är ungefär 40 centimeter långt. Nu har barnet något bättre kontroll över sin kroppstemperatur. Lungorna är färdiga och barnet ligger nu och tränar dem genom att andas ner fostervatten i dem, ofta med hicka som följd. Tånaglarna växer allt mer. Barnets sparkar blir nu mer som kraftiga knuffar och man kan lätt särskilja olika kroppsdelar från varandra. Ibland kan man kanske känna något spetsigt som rör sig hastigt tvärs över hela magen, det kan vara ett knä eller en fot. Genom att barnet hickar kan man också få en uppfattning åt vilket håll barnet är vinklat, hickningarna känns som mest från barnets rygg.



    Wieee imorgon är det 60 dagar kvar innan min lilla val kommer ut :) Tiden går så himla fort!

    Är just nu gravid i vecka 31

    Du är i vecka 31.
    Du har gått 30 fulla veckor och 2 fulla dagar (v30+2).
    Du är i 7:e kalendermånaden.
    Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
    Du är i trimester tre.
    Beräknat förlossningsdatum Lör 8 okt 2011
    Du har 67 dagar kvar till beräknad förlossning.





    Bebisen väger ungefär 1,5 kg nu, ser mer och mer ut som en nyfödd bebis och är ungefär 41 cm lång. Bebisens kropp, armar och ben fortsätter att rundas av i takt med att underhudsfett tillkommer – och ser äntligen ut att vara i proportion till huvudets storlek.

    På grund av trängseln därinne, har du kanske märkt att bebisen inte längre rör sig lika livligt. Men så länge den fortsätter vrida på sig lite, så vet du att allt står väl till. Det kan vara svårt att tro, men bebisen har fortfarande en hel del växande kvar innan den föds – ungefär 900 gram.

    Bebisens inre organ fortsätter att utvecklas och mogna och nu kissar den, vilket är bra träning inför livet utanför. Benmärgen har tagit över produktionen av röda blodkroppar från levern.

    Du har förmodligen gått upp i vikt 1,3-1,8 kg denna månad. Det är helt normalt att gå upp kring 450 g per vecka under sista trimestern, eftersom bebisen går igenom en sista växtspurt inför födseln

    Mamma

    Din lungkapacitet har ökat från 500 till 800 kubikcentimeter luft per andetag. Det behövs både för barnet och för dig själv. Den ansträngning det innebär att vara gravid kan göra dig andfådd. Bebisen fyller upp större delen av magen. Det kan kännas trångt och tungt. Många kvinnor samlar på sig vatten. Om dina ben är svullna och känns tunga kan du prova med stödstrumpor. Det kan också hjälpa att ligga eller halvsitta med benen i högläge. Tala med din barnmorska eller hör efter på apoteket. Har du börjat tänka på förlossningen? Känns det bra, roligt, spännande, ångestframkallande, häftigt? Prata med din familj och dina vänner. Din barnmorska finns också där för att reda ut begrepp och lyssna till dina tankar.






    68 dagar kvar

    Det tickar neråt och det känns så sköööönt. En våg av ångest kom över mig för en liten stund sen. Jag är så rädd att jag alltid kommer se ut såhär. Men jag vägrar!! Jag VET att jag kommer gå ner igen. Jäääklar va jag ska äta sopor och nyttiga shakar samtidigt som jag speedar runt med barnvagnen. Noo way att jag kommer sitta hemma och låta kilona vila. Ska fan amma mig smal! Haha nej men jag är ju till 110% motiverad att gå ner i vikt. Allla kan gå ner i vikt om man bara vill och dessa kilon har ju inte gjutits fast i mig. Så nu ve ni det. :) Tina och Linda ni måste peppa mig !!! haha

    Detta kort togs när jag var i vecka 4, dessa jeans får jag inte ens upp på låren längre :(





    Tjockis



    Jag vill se ut såhär igen!!!!! Fyfan va jag ska träna om två månader, ska bli lika tight som i början av året. haha



    Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
    Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
    Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus